Sina Operasyonlarında Binlerce Militan Etkisiz Hale Getirildi

Mısır ordusu Çarşamba günü, Sina Yarımadası ve Batı Mısır'da devam eden bir güvenlik operasyonu sırasında Mısırlı bir askerin ve 27 militanın öldürüldüğünü açıkladı.

12.12.2018-15:51 - (Son Güncelleme: 12.12.2018-15:47) Sina Operasyonlarında Binlerce Militan Etkisiz Hale Getirildi

Mısır ordusu Çarşamba günü, Sina Yarımadası ve Batı Mısır'da devam eden bir güvenlik operasyonu sırasında Mısırlı bir askerin ve 27 militanın öldürüldüğünü açıkladı. Açıklamada, ordu sözcüsü Albay Tamer Rifai, 61 aracın imha edildiğini ve Mısır'ın batı-kuzey sınırında üç militanın öldüğünü söyledi. Çatışmaların yerini belirtmeden, bir başka 24 militanın açılan ateşte hayatını kaybettiğini söyledi.  Sözcüye göre, operasyonun bir parçası olarak 400'den fazla şüpheli militan ve suçlu gözaltına alındı.

Mısır ordusu Şubat ayından beri güvenlik güçlerine karşı bir saldırı gerçekleştirdiğinden şüphelenilen Sina temelli militanlara karşı geniş çaplı operasyonlar yürütüyor.  Ordu tarafından yayınlanan rakamlara göre, operasyon başladığından bu yana en az 37 asker ve 321 militan öldürüldü.

Sina Yarımadası, 2013 yılının ortalarından bu yana, Mısır'ın ilk serbest seçilen cumhurbaşkanı olan Mohamed Morsi'nin askeri darbede devrildiği bir militan isyanının merkez üssü olarak kaldı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal