Rusya'nın Suriyede'ki Paralı Askerleri Görüntülendi

Suriye’de Esed'in yanından savaşan paralı askerler, Rus Savunma Bakanlığı’na bağlı bir askeri üste görüntülendi. Kremlin daha önce, Rus paralı askerlerle ilişki içinde olunmadığına ilişkin açıklama yapmıştı.

25.04.2018-12:44 - (Son Güncelleme: 25.04.2018-12:41) Rusya'nın Suriyede'ki Paralı Askerleri Görüntülendi

Reuters haber ajansı, Suriye’de savaşan paralı askerleri, Rusya’nın Molkino kentindeki askeri üste 25 Mart, 6 Nisan ve 17 Nisan tarihlerinde görüntüledi. Rus paralı askerlerin 3 farklı seferde Şam’dan geldiği anda askeri üsse gitmesi, Rusya’nın ‘Suriye’de bize bağlı paralı asker yok’ açıklamalarının yalan olduğunu gösterdi. Rusya, Reuters’ın paralı askerler meselesindeki sorularını Savunma Bakanlığı’na yöneltti. Bakanlık ise bu hususta herhangi bir cevap vermedi.

"HER ŞEYE İNANMAMALISIN"

Reuters, 10. Özel Kuvvetler Tugayı’ndan bir görevlinin “Bildiğim kadarıyla kimse içeri girmiyor. Onları gördün, tamam. Lakin her şeye inanmamalısın. Belki inanabilirsin. Fakat diğer kurumların yaptıkları hakkında nasıl yorum yapabiliriz?” söylediğini aktardı.

Rusya’nın güneybatısındaki Molkino’da Rusya’nın 10. Özel Kuvvetler Tugayı yer alıyor. Suriye’den gelen paralı askerlerin, 3 farklı seferde gelişte de tugayın olduğu askeri üsse gitmesi, Rusya’nın Suriye’deki resmi olmayan desteğini gözler önüne serdi.

RUS PARALI ASKERLER ESAD'IN YANINDA SAVAŞIYOR

Rusya, hava operasyonlarıyla, yerel güçleri eğitmesiyle ve az sayıda özel kuvvetler askeriyle Esed rejimine verdiği desteği kabul etmiş fakat Rus paralı askerlerle ilişkisi olduğunu inkar etmişti. 2 binden fazla Rus paralı askerin bölgede Esed rejiminin yanında savaştığı düşünülüyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal