Rusya'dan İdlib'e Hava Saldırısı: 3 Ölü, 9 Yaralı

Rusya'ya ait savaş uçaklarının İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne gerçekleştirdiği hava saldırılarında 3 sivil hayatını kaybetti, en az 9 sivil yaralandı.

19.02.2020-10:25 - (Son Güncelleme: 19.02.2020-10:27) Rusya'dan İdlib'e Hava Saldırısı: 3 Ölü, 9 Yaralı

Muhaliflere ait uçak gözlemevinden gelen bilgilerde, Rus savaş uçakları, akşam saatlerinde İdlib'in Termanin beldesine ve Halep'in Daret İzze ilçe merkezi ve çevresini yoğun bir şekilde hedef alarak hava saldırıları gerçekleştirdi.

Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Rus savaş uçakları, Termanin beldesine düzenlediği hava saldırıda 3 sivil yaşamını yitirdi, en az 9 sivil yaralandı.

Saldırı sonrası çıkan yangın sivil savunma ekipleri tarafından söndürülürken enkaz kaldırma ve arama-kurtarma çalışmalarına devam ediliyor.

SOÇİ MUTABAKATI VE ASTANA ANLAŞMASINA UYMADILAR

Suriye'nin kuzeybatısında yer alanİdlib, hemen hemen iç savaşın başından bu güne muhaliflerin ve rejim karşıtı silahlı grupların kalesi özelliğini taşıyor. İç göçle beraber nüfusu 4 milyon olan İdlib'in merkezi, 2015'te muhaliflerin kontrolü altına girdi. İdlib, rejimin en fazla hedef aldığı bölgelerin başında yer alıyor.

Türkiye, Rusya ve İran'ın katıldığı, 4-5 Mayıs 2017'deki Astana görüşmesinde, İdlib ve komşu şehirlerin (Lazkiye, Hama ve Halep vilayetleri) bazı bölgeleri, Humus şehrinin kuzeyi, başkent Şam'daki Doğu Guta ile ülkenin güney bölgeleri (Dera ve Kuneytra vilayetleri) olarak 4 "gerginliği azaltma bölgesi" oluşturuldu.

Fakat rejim ve İran'dan destek alan teröristler, ateşkes ilanıyla durumun korunmasını kararlaştırıldığı 4 bölgeden 3'ünü, Rusya'nın hava yardımı sayesinde ele geçirdi ve İdlib'e yoğunlaştı.

Soçi mutabakatından şimdiye kadar Esed rejimi ve destekçilerinin İdlib'e taarruzlarında 1800'den çok sivil hayatını kaybetti. Ocak 2019'dan bu zamana ise Suriye-Türkiye hududu etrafına göç edenlerin sayısı 1 milyon 794 bine ulaştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal