Rusya'dan Garip Kudüs Kararı!

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, ABD büyükelçiliğinin Tel Aviv’den Kudüs'e taşınması hakkında garip bir açıklama yaptı. Sözcü Zaharova, Rusya’nın tutumuna göre Kudüs'ün hem Filistin hem de İsrail'in başkenti olması gerektiğini ifade etti.

16.05.2018-14:58 - (Son Güncelleme: 16.05.2018-15:18)

Rusya'nın Kudüs'le alakalı tavrının değişmediğini ifade eden Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, "Kent, hem Filistin hem de İsrail'in başkenti olmalı ve tek tanrılı üç dinin inananları için açık olmalı" şeklinde konuştu.

Rus Sözcü Zaharova "Rusya, diyaloğu esas alan yaklaşımını sürdürecek. Şiddet sarmalının sona ermesi için BM Güvenlik Konseyi ve BM Genel Kurulu ile Arap Barış İnisiyatifi'nin kararları temelinde kapsamlı ve sonuç odaklı müzakere süreci en kısa sürede başlatılmalı" ifadelerini kullandı.

'ULUSLARARASI TOPLUM ADİL BİR DÜNYA İÇİN ÇALIŞMALI'

Uluslararası kuruluşların misyonuna değinen Sözcü Zaharova "Uluslararası toplumun rolü, iki devletli çözümün uygulanması için gerekli koşulların oluşmasını engelleyen tek taraflı adımlar atmak değil, Filistinlilere ve İsraillilere uzun vadeli adil ve her iki tarafın çıkarlarını gözeten bir dünya kurmaya yöneltmektir’’ şeklide konuştu.

Sözcü Zaharova sözlerine şu şekilde devam etti: ‘’Rusya, Kudüs'ün statüsü konusunda BM kararlarına bağlılığını koruyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı, Nisan 2017'de yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullanmıştı: "Doğu Kudüs'ün statüsünün Filistin devletinin başkenti olarak ele alındığı BM'nin çözümün ilkeleriyle ilgili kararlarına bağlılığımızı teyit ediyoruz. Bununla birlikte, Batı Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak gördüğümüzü de belirtmeliyiz.

Haziran 2017'de İsrail yönetimi, Rusya'ya büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını önermişti. Ancak Moskova, Filistin ve İsrail arasında ilişki tesis edilinceye kadar bu yönde adım atma niyetinde olmadığı yanıtını vermişti.’’

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal