Rusya Savunma Bakanı Şoygu: Kuzey Kore ile İşbirliğini Geliştirmekte Kararlıyız

Kuzey Kore Savunma Bakanı No Kvang-çol ile görüşen Şoygu, Rusya’nın Kuzey Kore ile işbirliğini ilerletme konusunda oldukça kararlı olduğunu belirtti.

24.04.2019-17:46 - (Son Güncelleme: 24.04.2019-17:36) Rusya Savunma Bakanı Şoygu: Kuzey Kore ile İşbirliğini Geliştirmekte Kararlıyız

Kuzey Kore Savunma Bakanı No Kvang-çol ile bir araya gelen Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rusya’nın Kuzey Kore ile işbirliğini ileriletme konusunda oldukça kararlı olduğunu belirtti.

"Rusya, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti ile dostluk ve iyi komşuluk ilişkilerine çok önem veriyor. Gelecekte işbirliğimizi geliştirmeye kararlı olduğumuzu doğruluyoruz" şeklinde konuşan Şoygu, Rusya’nın Kuzey Kore ile siyasi diyaloğu geliştirme niyetinde olduğunu ve iki ülke liderinin yapacakları görüşmenin dönüm noktası olacağını belirtti.

RUS - KORE İLİŞKİLERİNDE DÖNÜM NOKTASI 

Bakan Şoygu konuşmasına şu şekilde devam etti: “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un’un yapacağı görüşme şüphesiz Rus-Kore ilişkilerinde dönüm noktası olacak. Üst düzey temaslar, askeri işbirliği de içinde olmak üzere birçok farklı alanda ikili ilişkilerin ilerlemesine ivme kazandıracak.”

Bugün yapılan görüşmenin Rusya ve Kuzey Kore savunma bakanlıklarının arasındaki etkileşimin kuvvetlenmesine katkıda bulunacağından emin olduğunu belirten Şoygu, iki ülkenin geçen sene karşılıklı diplomatik ilişkilerin kurulmasının 70. yıldönümünü de beraber kutladıklarını anımsattı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal