Avrupa Birliği Mısır'daki Anayasa Değişikliklerini Eleştirdi

AB, Mısır'da Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin 2030 yılına kadar görevde kalmasını sağlayan anayasa değişikliği hakkında hukukun üstünlüğüne uyulması çağrısı yaptı.

24.04.2019-17:30 - (Son Güncelleme: 24.04.2019-17:04) Avrupa Birliği Mısır'daki Anayasa Değişikliklerini Eleştirdi

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Sözcülüğü tarafından yapılan açıklamada, "Mısır'a hukukun üstünlüğü, bağımsız yargı, toplanma ve ifade özgürlüğü kapsamındaki uluslararası ve bölgesel taahhütlerini hatırlatıyoruz. Mısır'dan bu taahhütlerine bağlı kalmasını bekliyoruz." sözleri kullanıldı.

Mısır'da geçen hafta parlamentoda onaylandıktan sonra referanduma sunulan anayasa değişikliğiyle Sisi'nin 2030 yılına kadar görevde kalması sağlanıyor.  Anayasada yapılan değişikliklerle Sisi'nin görev süresi 4 seneden 6 seneye çıkarılıyor ve yeniden seçilerek 6 yıl daha görev yapabilmesine imkan sağlanıyor.

CUMHURBAŞKANININ YETKİLERİ GENİŞLEDİ

Söz konusu düzenleme çerçevesinde 13 maddede değişikliğin yanı sıra anayasaya 9 yeni maddenin eklenmesi de bulunuyor. Yeni eklenen önemli maddelerden biri cumhurbaşkanı yardımcılığı makamının yeniden ihdas edilmesini içeriyor. Cumhurbaşkanına bir ya da daha fazla yardımcı tayin etme, yetkilerini belirleme, görevden alma ve istifalarını kabul etme yetkisi veriyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal