Rusya Rakka Açıklaması: Hiç Bina kalmadı

Rusya'nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi olan Vassily Nebenzia, ABD öncülüğündeki koalisyonun geçen yılki Rakka operasyonuna ilişkin eleştirilerde bulundu

18.04.2018-09:11 - (Son Güncelleme: 18.04.2018-11:13) Rusya Rakka Açıklaması: Hiç Bina kalmadı

Rusya'nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği görevini yapan Vassily Nebenzia, ABD öncülüğündeki koalisyonun geçen yıl düzenlediği Rakka operasyonunu eleştirerek, "Rakka harabeye dönüştü, tek bir bina ayakta değil. Enkazların altında hala binlerce ceset gömülü durumda cesetlerden dağ oluştu ve insanlar her gün döşenen mayınlar yüzünden ölüyor." dedi.

Doğu Guta'da yaşanan insani durum ve Duma ilçesinde kimyasal silah kullanımı ile ilgili şüpheler nedeniyle üzerine yapılan baskılar artan Rusya, ABD öncülüğündeki DEAŞ ile mücadele koalisyonunun geçen yıl Rakka'da düzenlediği operasyonunu görüşmek üzere BM Güvenlik Konseyinden toplantı talebinde bulundu.

Toplantıdaki konuşma sırasında, ABD öncülüğündeki koalisyonun Rakka operasyonuna eleştiriler yağdıran Nebenzia, geçen yıl bu bölgede neler yaşandığı konusunda kimsenin herhangi bir şey bilmediğini ve Rusya'nın baskısı üzerine geçtiğimiz günlerde insani durumu değerlendirmek üzere BM'nin Rakka'ya bir ekip gönderdiğini vurguladı.

Rakka'nın bir harabeye dönüştüğünü, tek bir binanın bile ayakta olmadığını belirten Nebenzia, "Enkazın altında hala binlerce ceset gömülü durumda cesetlerden dağ oluştu ve insanlar her gün mayınlar sebebi ile ölüyor. Elektrik, su ve temel ihtiyaçlar için herhangi bir servis yok. Tek bir okul değil, tek bir hastane bile kullanılmıyor." diye konuştu.

Vassily Nebenzia, "Bütün olanlardan sonra Batılıların isteğiyle Suriyeli yetkililerin siyasi süreci görüşme konusunda istekli olması çok zor bir durum." diyerek sözlerini tamamladı.

ABD'nin BM Daimi Temsilci Yardımcısı Kelley Currie ise yaptığı konuşmada Rusya'nın Rakka'ya yönelik açıklamalarını reddetti ve karşılık verdi.

Rakka'da DEAŞ'a yönelik operasyonlar esnasında mahalle mahalle sivillerin tahliye edildiğini söyleyen Currie, "BM'nin insani yardım konvoyları Rakka ve Rukban'a her zaman gelebilir. Amerika Birleşik Devletleri Rakka'da insani yardımları desteklemeye her zaman hazır. Gecikme, her zaman olduğu gibi Esed rejiminin Birleşmiş Milletler konvoylarının hareket etmesine izin verip vermemesinden kaynaklanıyor." Şeklinde konuştu

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal