Rusya: NATO İle İşbirliğimiz Tamamen Durdu, Çıkacak Bir Kriz İnsani Felakete Neden Olur

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Gruşko, ülkesi ile NATO arasındaki askeri ve sivil alanlardaki tüm işbirliğinin durdurulduğunu açıkladı.

15.04.2019-17:58 - (Son Güncelleme: 15.04.2019-17:55) Rusya: NATO İle İşbirliğimiz Tamamen Durdu, Çıkacak Bir Kriz İnsani Felakete Neden Olur

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Aleksandr Gruşko, ülkesi ile NATO arasındaki askeri ve sivil alanlardaki tüm işbirliğinin durdurulduğunu bildirerek iki taraf arasında askeri bir kriz yaşanmasının insani felakete sebep olacağı uyarısında bulundu.

Gruşko, NATO’yu ABD’nin diğer üyeler üzerinde güç kullanmak amacıyla kullandığı bir araç olarak tanımladı.

BU ZAMANA KADARKİ EN UZUN KRİZ

Açıklama yapan Gruşko, Rusya ile NATO arasındaki ilişkilerdeki krizin ilk değil, fakat şu ana kadarki en uzun kriz olduğunu belirtti.

Gruşko “Sivil ve askeri alanda işbirliği tamamen durduruldu. NATO, bizimle olan ilişkilerinde olumlu bir gündemi kendisi reddetti” şeklinde konuştu.

Şimdilik bu çıkmazı düzeltmek için de bir çözüm bulunmadığını söyleyen Gruşko, İttifak ile Rusya arasında bir askeri kriz olması olasılığına karşı uyarılarda bulunarak “Aklıselim herkes bunun olmamasını umuyor. Böyle bir şey gerçekleşirse insani felaket olur.’’ ifadesinde bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal