NATO PA Başkanı Moon: Türkiye Ne Alacağına İlişkin Kararları Kendisi Verir

NATO Parlamenter Asamblesi (PA) Başkanı Madeleine Moon, Türkiye'nin S-400 hava savunma sistemi almasının kendi kararı olduğunu vurgulayarak, "Türkiye ne alacağına ilişkin kararları kendisi verir." dedi.

15.04.2019-13:41 - (Son Güncelleme: 15.04.2019-13:37) NATO PA Başkanı Moon: Türkiye Ne Alacağına İlişkin Kararları Kendisi Verir

Antalya'da 12-14 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen ve dün sona eren NATO PA 99. Rose-Roth Semineri ve Akdeniz Orta Doğu Özel Grubu Ortak Toplantısı'na katılan Moon, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi alması ve Türkiye'nin NATO'da üstlendiği role ilişkin yorumlamalarda bulundu.

'TÜRKİYE KENDİ KARARINI KENDİ VERİR'

Moon, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in, Türkiye'nin S-400 almasının kendi kararı olduğu sözlerine katıldığını belirterek, "Sekreter Stoltenberg haklı. Türkiye ne alacağına ilişkin kararı kendisi verir. Aynı şekilde her NATO üyesi ülkenin satın aldığı şey o devletin kararıdır. NATO, kimseye ne alacağını veya ne yapacağını söylemez. Bu NATO'nun çalışma tarzı değildir fakat her tercihin bir sonucu olduğunu da bilmek gerekiyor." yorumlarında bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal