Rusya Lideri Putin, Esed'in Telefonlarına Cevap Vermiyor!

Suriye'de düşürülen Rus uçağının ardından ortam gerilmeye devam ediyor. İsrail İstihbarat Bakanı Katz, Suriye lideri Esed'in Putin'i aradığını ancak Putin'in telefonlara cevap vermediğini iddia etti.

21.09.2018-16:19 - (Son Güncelleme: 21.09.2018-16:10) Rusya Lideri Putin, Esed'in Telefonlarına Cevap Vermiyor!

15 Rus askerinin hayatını kaybettiği uçakla alakalı yeni gelişmeler yaşanıyor. İsrail İstihbarat Bakanı Katz, Rus lider Putin'in, Beşar Esed'in telefonlarına çıkmadığını öne sürdü. Diğer taraftan, İsrail heyeti açıklama yapmak için Moskova'ya hareket etti. Fakat heyet bulguları kabul edilmeden geri geldi.

"ESED, PUTİN'E ULAŞMAYA ÇALIŞTI AMA..."

İsrail İstihbarat ve Ulaştırma Bakanı Israel Katz, dün Ordu Radyosu'na verdiği demeçte, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Beşar Esed'in telefonlarına çıkmadığını öne sürdü. Rusya'nın gerçekleştirdiği açıklamaların tesine, Putin'in olayla alakalı olarak İsrail'i değil Esed'i suçlu gördüğünü öne süren Katz, "Esed ona ulaşmaya çabaladı, fakat Putin cevap vermedi. Rusya Esed'e ve Suriye'deki Hizbullah'a silah yollayan İran'a çok kızgın" dedi.

RUSYA, İSRAİL'İN BULGULARINI REDDETTİ

Hizbullah ve Esed güçlerine yakın Lübnan merkezli Al Mayadeen televizyonu ve İsrail'in Haaretz gazetesinin aktardığına göre, İsrail'in Rusya'ya verdiği bilgiler kabul edilmedi. Dün iki ülke arasındaki ilişkileri toparlamak için Moskova'ya hareket eden İsrail Savunma Güçleri heyeti, istediğini yapamadı. Heyet olaydan Rusya ve Esed güçlerini sorumlu tutunca, Rus görevliler yeni bir araştırma talep etti.

BÜYÜKELÇİLİK, İSRAİL'İ SUÇLAMIŞTI

Rusya'nın İsrail Büyükelçiliği bir açıklama paylaşarak, 'sorumsuz' olarak tanımladığı İsrail güçlerinin 15 Rus askerinin ölümüne sebep olduğunu ifade etti.

NE OLMUŞTU?

Pazartesi akşamı dünyayı sallayan olayda; Esed güçlerine bağlı hava savunma sistemi, İsrail uçaklarının saldırısı esnasında, 15 askerin olduğu Rus uçağını düşürmüş; Rusya olayla alakalı olarak İsrail'i hedef göstermişti. Moskova, Rus askerlerini ölüme götürmekle itham ettiği İsrail'e yanıt verme hakkının saklı tutulduğuna dikkat çekmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal