Suudi Televizyonlarında Bir İlk! Kadın Spiker Haber Sundu!

Suudi Arabistan açılımlarına devam ederken, bir ilke daha imza attı. Viam ed-Dahil isimli kadın spiker devletin resmi kanalında ana haber bültenini sundu. Suudi televizyonlarında ilk defa bir kadın haber bülteni sundu.

21.09.2018-15:37 - (Son Güncelleme: 21.09.2018-15:31) Suudi Televizyonlarında Bir İlk! Kadın Spiker Haber Sundu!

Suudi Arabistan'ın resmi televizyon kanalında ilk defa bir kadın spiker, ana haber bültenini sundu. Devletin resmi kanalı Es-Suudiyye'de (Saudi Tv) dün ilk defa ana haber bülteninde Viam ed-Dahil isimli kadın spiker izleyicilerin karşısına geçti.

KADIN, ERKEKLE BERABER SUNDU

Dahil, kanalın ve ana haber bülteninin yeni yayın döneminin tanıtımı sebebi ile bülteni spiker Ömer en-Neşvan'la beraber idare etti. Lübnan Amerikan Üniversitesi Basın Bölümü'nden mezun Dahil, daha önce Londra merkezli Al-Hayat gazetesi, Katar merkezli Al Jazeera televizyonu ve Al Arab televizyonu gibi ünlü medya şirketlerinde görev yaptı.

SUUDİLER YENİLİKLERİ SÜRDÜRÜYOR

Suudi Arabistan'da son günlerde gerçekleştirilen açılımlarla kadınlara araç kullanma, veli izni olmaksızın şirket açabilme, Adalet Bakanlığı'nda görev yapabilme, spor karşılaşmaları için stadyuma gidebilme gibi haklar tanınmıştı. Suudi Arabistan'ın 2030 vizyonu, kadınların iş piyasasına katılım oranını yüzde 22'den yüzde 30'a yükseltmeyi amaçlıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal