Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Avrupa Konseyinden Çıkmak İstemiyoruz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya'nın Avrupa Konseyi'nden çıkmak gibi bie niyetinin olmadığını ve yükümlülüklerinden vazgeçmediğini belirtti.

17.05.2019-16:01 - (Son Güncelleme: 17.05.2019-16:29)

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre Lavrov, Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi Toplantısı'nda bazı açıklamalarda bulundu.

Lavrov, Rusya'nın Avrupa Konseyi'ndeki faaliyerini uluslararası hukuk normları kapsamında devam ettireceğini belirterek, "Yayılan söylentilere rağmen, biz Avrupa Konseyinden çıkmak istemiyoruz. Finansal yükümlülüklerimiz dahil hiçbirinden vazgeçmiyoruz." sözlerini kullandı.

Rusya'nın Avrupa Konseyi'nin bütünlüğü savunanları desteklediğini belirten Lavrov, "Avrupa'nın birliğinin, uyuşturucu, kontrolsüz göç, modern kölelik, yapay zekanın zararlı kullanımının riskleri gibi durumlarda sağlanması özellikle önemlidir." yorumlarında bulundu.

RUSYA KATKI PAYINI ÖDEMEYİ REDDETMİŞTİ  

Rusya'nın 2014 yılında Kırım'ı işgali sebebiyle Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'ndeki (AKPM) Rus heyetinin oy hakkını askıya almıştı. Rusya da bu yaptırıma tepki olarak, 2016 yılından itibaren konseye ulusal heyet göndermeme kararı almış ve senelik 33 milyon avro olan Avrupa Konseyi bütçesine katkı payını ödemeyeceğini açıklamıştı.

2017 yılından beri bütçe katkı payını ödemeyen Rusya'nın, Avrupa Konseyi kuralları gereği, Konseyin yürütme organı olan Bakanlar Komitesi tarafından üyelikten çıkarılması olasılığı var.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.

 



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal