Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Rusya Anlaşma Konusunda Kararını Açıkladı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’nin tek taraflı İran ile yapılan nükleer anlaşmasından çekilme kararı hakkında açıklamalar yaptı.

09.05.2018-17:27 - (Son Güncelleme: 09.05.2018-17:21) Rusya Anlaşma Konusunda Kararını Açıkladı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Amerika Birleşik Devletleri’nin tek taraflı olarak İran ile yapılan nükleer anlaşmasından çekilme kararı hakkında açıklamalar yaptı.

Beş yıl önce yapılan P5+1 nükleer anlaşmasından çıkma kararını onaylamadıkları ve Rusya’nın varılan anlaşmaya sadık kalacağını ifadelerini kullandı. Rusya’nın Başkenti Moskova’da yaptığı açıklamayla Rusya’nın görüşünü ifade eden Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “İran ile yapılan ve yürürlükte bulunan nükleer anlaşmaya Rusya bağlı kalacak” ifadesini kullandı.

 RUSYA SONUNA KADAR SADIK KALACAK

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un bu kısa açıklamasından hemen önce Rus Dışişleri de yazılı bir tepki açıklaması yayınlayarak, “Amerika Birleşik Devletleri’nin İran ile yapılan nükleer anlaşmadan tek taraflı çekilmesi bizde hayal kırıklığı yaratmıştır. Bu anlaşma çok uluslu olduğundan dolayı Amerika Birleşik Devletleri sergilediği davranışla sadece İran’a karşı değil, diğer ülkelerin görüşünü de hiçe saymıştır. En önemlisi ise Amerika Birleşik Devletleri’nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Kurulu (BMGK) tarafından 2015 yılında kabul ettiği 2231 sayılı kararı çiğnemiştir. Biz Rusya olarak P5+1 uluslararası anlaşmasına sadık kalacağız. Aynı zamanda İran ve anlaşmanın diğer partner ülkeleriyle de ilişkilerimizi geliştirmeye sonuna kadar devam edeceğiz” şeklinde yaptı

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;