Arap Birliği: Nükleer Anlaşma Gözden Geçirilmeli

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, uluslararası güçlerin İran ile imzaladığı nükleer anlaşmanın gözden geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

09.05.2018-17:22 - (Son Güncelleme: 09.05.2018-17:19) Arap Birliği: Nükleer Anlaşma Gözden Geçirilmeli

Arap Birliği tarafından yayınlanan açıklamada Genel Sekreter’in, ABD’nin İran ile imzaladığı nükleer anlaşmadan ayrılmasına dair yorumlamaya yer verildi. 2015 senesinde yapılan anlaşmanın, İran’ın çalışmaların sadece nükleer boyutu ile ilgili olduğuna vurgu yapan Ebu Gayt, ‘’İran’ın bölgede istikrarsızlığa yol açan stratejiler izlemesi sebebiyle takip edilmesi gereken tek unsurun bu olmadığını her zaman ifade ettik. Nükleer meselesi dışında da İran itiraz ettiğimiz ve edeceğimiz çok sayıda strateji izliyor’’ şeklinde konuştu.

Arap Birliği’nin nükleer anlaşma hakkındaki tutumunun ilk günden bu yana aynı olduğunu anımsatan Ebu Gayt, ‘’Arap dünyasında İran’ın izlediği politikalara karşı ciddi bir rahatsızlık duylduğunu ve İran’ın Arap devletleriyle iyi komşuluk ilişkileri kurmak istiyorsa, bu politikalarını gözden geçirmesi gerektiğini birçok kez söyledik ” ifadelerini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal