Ruslar Türkiye'yi Örnek Göserdi

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun, Suudi Arabistan’ın elindeki Patriot Hava Savunma Sisemiyle ilgili açıklamasını değerlendiren Rus askeri uzmanlar, Suudi Arabistan’ın hava savunma konusunda Türkiye’yi örnek alması gerektiğini belirtti.

20.09.2019-11:29 - (Son Güncelleme: 20.09.2019-11:37)

Sputnik'in haberine göre Suudi Arabistan'ın Aramco'ya düzenlenen saldırıyı engelleyememesi ve ABD yapımı Patriot Hava Savunma Sistemiyle ile ilgili soru işaretleri yaratmıştı. Saldırı sonrası Patriot ile ilgili ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, "En iyi hava savunma sistemleri bile bazen başarısız olur." açıklamasında bulunmuştu.
Rusya Subayları Prezidyumu üyesi Mihail Makaruk açıklamasında Mike Pompeo'nun sözlerinin politik bir açıklama olduğu belirtirken açıklamasının devamında "Elbette Pompeo, Suudi Arabistan’da yaşananların gerçek nedenini açık açık söyleyemez. Sadece ABD’nin Patriot’ları tamamen iyileştirme niyetinde olmadığını diplomatik bir şekilde ortaya koyması gerekiyordu." ifadelerini kullandı.

Patriot Hava Savunma Sisteminin S-400 Hava Savunma Sistemi karşısında bir çok taktik ve teknik özelliği karşısında geride olduğunu vurgulayan Rus uzman "Amerikan hava savunma sistemleri çok alçak ve çok yüksek irtifalarda, stratosferde çok daha düşük performans gösteriyor. Daha düşük kalitedeki hedefleri vuruyorlar. Patriot, geçen yüzyılda önemli ve güvenilir bir sistemdi ama mevcut aşamada ciddi modernizasyona ihtiyacı var. Amerikalılar modernizasyon yapıyor ama gerektiği teknolojik düzeyde değil." açıklamasında bulundu.

TÜRKİYE'NİN ABD'YE NEDEN KARŞI ÇIKTIĞI ŞİMDİ ANLAŞILDI

Rus uzman Tümgeneral Sergey Lipovoy, "Türkiye’nin neden açık bir şekilde ABD'ye karşı geldiği ve tercihini S-Rus 400 sistemlerinden yaptığı şimdi anlaşıldı." açıklaması yaparken Patriot Hava Savunma Sisteminin yoğun saldırı ve balistik füzeler karşısında işe yaramadığını belirtti.

TÜRKİYE'NİN YAPTIĞI HER YİĞİDİN HARCI DEĞİL

Sergey Lipovoy açıklamasının devamında "Türkiye gibi ABD'nin sözünü dinlememek ve silah alımında sadece kendi güvenlik çıkarlarını temel almak her yiğidin harcı değil. Bunu her bir ülke göze alamaz. Suudi Arabistan bunu yapamaz. Zira Amerikalılar bu konuda çok basit hareket ediyor, almıyorsanız yaptırım. ABD'nin ekonomik ve askeri gücü dikkate alındığında bu yaklaşım çalışmaya devam ediyor. Ama Türkiye örneği bize bu yaklaşımın eskisi kadar etkili olmadığını da gösterdi" ifadelerini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal