Arjantin'de Öğretmenler Ölen Meslektaşları İçin Greve Gitti

Arjantin'de hafta başı öğretmenler maaşları ödenmediği gerekçesi ile gdüzenlenen gösteriden dönerken trafik kazası sonucu yaşamını yitiren iki öğretmeniçin 1 günlük greve çıktı.

20.09.2019-10:43 - (Son Güncelleme: 20.09.2019-10:39)
Arjantin'de eğitim sendikalarının başkent Buenos Aires’in merkezinde sabah saatlerinde toplanan yüzlerce öğretmen, başkentteki Chubut Eyaleti temsilciliği binasına kadar yürüdü.

Öğretmenlerin düzenlediği gösteriye eğitim sendikalarının yanı sıra hükumet karşıtı sol görüşlü gruplar da destek katıldı. Öğretmenler, hafta başında maaşları verilmediği gerekçesiyle düzenledikleri gösterilerden dönerken yaşamını yitiren iki meslektaşının ölümü nedeniyle Chubut eyalet yönetimini suçlarken hayatını kaybeden öğretmenler için "Cristina Aguilar ve Jorgelina Ruiz Diaz yaşıyor" şeklinde slogan attığı kaydedildi.

Öte yandan Arjantin'de Öğretmenler yaşamını yitiren öğretmeler için ülke çapında bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Hafta başında Eğitimciler, Chubut eyaletine bağlı Rawson şehrindeki Yasama Meclisi binası önünde gösteriler gerçekleştirmiş gösterinin ardından öğretmenler Cristina Aguilar ve Jorgelina Ruiz Diaz, evlerine döndükleri esnada geçirdikleri trafik kazası sonucu yaşamlarını yitirmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal