Rus Dışişleri: ABD, Avrupa’da Konuşlandırdığı Nükleer Silahları Kullanmayı Planlıyor

Rusya Dışişleri Bakanlığı Silah Kontrol Departmanı Başkanı Vladimir Yermakov, Avrupa’da nükleer silah konuşlandıran ABD’nin bu silahları kullanma planı yaptığını iddia etti.

14.05.2019-13:40 - (Son Güncelleme: 14.05.2019-13:33)

Rusya Dışişleri Bakanlığı Silah Kontrol Departmanı Başkanı Vladimir Yermakov, “Ne yazık ki Washington’a bağlı bazı ülkeler hiçbir şey olmuyormuş gibi davranıyor veya 21. yüzyılda Avrupa sınırları içinde nükleer silah kullanımına hazırlanılmasının provokatifliğini düşünmekten dahi korkuyor” ifadesinde bulundu.

RUSYA'DAN AVRUPA ÜLKELERİNE KINAMA  

Bu provokatif duruma nükleer silaha sahip olmayan ülkelerin de dahil edilmeye çalışıldığını vurgulayan Yermakov, Avrupa ülkelerini ABD'ye kendilerini riske atmalarına izin verdikleri için kınadı.

Geçtiğimiz hafta BM’nin New York’ta bulunan merkezinde 2020 Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme konferansı hazırlık komitesi toplantısı düzenledi. Yermakov’a göre, toplantı esnasında Rusya’dan heyet, Nükleer Silahların Yayılmasını Önleme Anlaşması’nın korunmasına ek nükleer silahların yayılmasını engelleme, nükleer silahsızlanma ve nükleer enerjinin barışçıl bir şekilde kullanılması konularına dengeli bir yaklaşımda bulunması doğrultusunda hareket etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal