Kanadalı Siyasetçiye Müslüman İş Adamına Hakaretten Tazminat Cezası Verildi

Kanada'nın Mississauga şehrinde, Müslüman bir iş adamını "ekonomik terörist" olmakla suçlayan siyasetçi Johnston, 2,5 milyon Kanada doları tazminat cezasına çarptırıldı.

14.05.2019-13:26 - (Son Güncelleme: 14.05.2019-13:16)

Kanada'nın Mississauga şehrinde 2017 yılında Belediye Başkan adayı olan Kevin Johnston, seçim kampanyası boyunca hazırladığı birçok video ve bir radyo programında, Paramount Fine Foods adlı helal lokantalar zincirinin sahibi Mohamad Fakih hakkında İslamofobik yorumlar yaptı.

Fakih'in, kendisine ilişkin yapılan suçlamaları mahkemeye taşımasıyla açılan davada, Ontario Eyalet Yüksek Mahkemesi kararını verdi.

2,5 MİLYON DOLAR TAZMİNAT CEZASI VERİLDİ  

Mahkemede alınan kararda, "Johnston özünde korkunç davranışla Kanada toplumu olarak saygınlığımızdan daha azını hak etmeyen değerli bir üyesine büyük bir haksızlık etti. Johnston'ın ifadeleri, bu ülkenin kendilerine verdiği özgürlüklerin kötüye kullanılmasını ve en kötüsü de insanları sadece dinleri sebebiyle hedef alan nefret dolu bir konuşma örneğini yansıtıyor." sözleri kullanıldı.

Mahkeme, Johnston'ın, 2,5 milyon Kanada doları (11,3 milyon Türk lirası) tazminat ödemesi kararı verdi.

Mahkeme bunun yanı sıra, Johnston'a, Fakih'in evine ya da ailesine 100 metreden fazla yaklaşma, Fakih ile iletişime girme ve Fakih'a ilişkin yazılı veya görsel materyal yayınlama yasağı getirdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal