Ruhani: Saygıyla Müzakere Masasına Otururlarsa, Müzakere Ederiz

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, "Eğer uluslararası kararlar çerçevesinde ve saygılı bir şekilde müzakere masasına otururlarsa, biz müzakere ve mantık ehliyiz. Müzakere emri verenlere tabi olmayız." dedi.

01.06.2019-22:59 - (Son Güncelleme: 01.06.2019-23:06)

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, başkent Tahran'da milli sporcularla bir araya geldi.

"ABD, YAPTIRIMLARLA İRAN'I TESLİMİYETE MECBUR BIRAKACAĞI BEKLENTİSİNDE"  

ABD'nin, yaptırımlarla İran'ı teslimiyete mecbur bırakacağı beklentisi içinde olduğunu ancak halkın zorluk ve sıkıntılara rağmen direndiğini belirten Ruhani, "Düşman geçen seneye kadar hedefinin İran rejimi olduğunu söylüyordu. Bugün ise açık bir şekilde rejimle işi olmadığını söylüyor. Düşman birkaç ay öncesine kadar dünyanın en büyük askeri gücü olduğunu ve istediği zaman İran silahlı kuvvetlerini yenebileceğini iddia ediyordu, bugün ise savaşa niyeti olmadığını açıklıyor." ifadelerini kullandı.

"MÜZAKERE EMRİ VERENLERE TABİ OLMAYIZ"  

Ruhani, ABD ile yeniden müzakere ihtimaliyle ilgili olarak, "Eğer uluslararası kararlar çerçevesinde ve saygılı bir şekilde müzakere masasına otururlarsa, biz müzakere ve mantık ehliyiz. Müzakere emri verenlere tabi olmayız." dedi.

"ABD İLE SAVAŞTA UMUTLU OLURSAK KAZANIRIZ"  

Basra Körfezi'nin birkaç ay önce ABD donanmasının hareket alanı olduğunu, bugün ise onların filosundan haber olmadığını ve uluslararası sulardan 300-400 mil uzakta demirlediklerini ifade eden Ruhani, "Halkın ümidi, maneviyatı ve iradesiyle güçlenen şeylere dayanmalıyız. ABD ile savaşta umutlu olursak kazanırız." dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal