Putin Suriye Açıklaması: Saldırılar Devam Ederse Kriz Çıkar

Rusya Devlet Başkanı Putin, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile görüştü. Putin, Suriye’ye yönelik füze saldırılarının devam etmesinin uluslararası ilişkileri krize sürükleyeceğini söyledi.

15.04.2018-20:23 - (Son Güncelleme: 15.04.2018-20:41) Putin Suriye Açıklaması: Saldırılar Devam Ederse Kriz Çıkar

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile Suriye meselesi ile ilgili bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.Ruhani ve Putin, Avrupa’nın füze saldırısının Suriye'de siyasi çözüm noktasına zarar verdiğini belirtti.

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre Putin, Suriye’ye füze saldırılarının devam etmesinin uluslararası ilişkileri krize sürükleyeceğini belirtti.

Rusya’dan, ABD, Fransa ve İngiltere'nin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne sunduğu karar tasarısıyla ilgili de bir açıklama geldi.

RUSYA'NIN KIRMIZI ÇİZGİLERİ VAR

Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Riyabkov, Rusya'nın tasarı üzerinde çalışacağını ancak bir uzlaşmaya varmanın güç olduğunu vurguladı.

Bakan yardımcısı, Moskova'nın Batı ile siyasi ilişkileri geliştirmek için her türlü çabayı ortaya koyacağını belirtti. Riyabkov, "Rusya'nın da kırmızı çizgileri var" diyerek çizgiye çekti.

Suriye'nin kimyasal silahlarının uluslararası gözetim altında imha edildiğini belirten Riyabkov, Rusya ile ABD arasındaki iletişim kanallarının açık olduğunu vurguladı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal