Putin: Batılı Ülkelerin Başka Ülkelere Kendi Değerlerini Empoze Etmelerine Karşıyız

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bazı Batılı ülkelerin küresel tek bir liderlik üzerinde hak iddia ettiğini, uluslararası hukuku hiçe sayarak şantaj, yaptırım ve baskı uyguladığına, böylelikle de diğer ülkelere kendi değerleri ve şaibeli ideallerini empoze etmeye çalıştığını belirtti.

25.04.2019-12:30 - (Son Güncelleme: 25.04.2019-12:20) Putin: Batılı Ülkelerin Başka Ülkelere Kendi Değerlerini Empoze Etmelerine Karşıyız

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bazı Batılı ülkelerin küresel tek bir liderlik üzerinde hak iddia ettiğini, uluslararası hukuku hiçe sayarak şantaj, yaptırım ve baskı uyguladığına, böylelikle de diğer ülkelere kendi değerleri ve şaibeli ideallerini empoze etmeye çalıştığını belirtti. Rus lider, bu tarz yaklaşımlara karşı durduklarını söyledi.

Çin’e düzenleyeceği ziyaretten önce Çinli People’s Daily gazetesine konuşan Putin, “Moskova ile Pekin’in mevcut küresel meselelerin üstesinden gelip adil bir dünya düzeni sağlayabilir mi?” sorusuna yanıt olarak, iki ülkenin uluslararası ilişkilerde önemli istikrar faktörleri olduğunu belirtti.

Putin, “Ne yazık ki bazı Batılı ülkeler küresel tek bir liderlik üzerinde hak ileri sürüyor.  Dikkatsizce uluslararası hukuk kurallarını ve ilkelerini yok sayıyor; şantaja, yaptırımlara ve baskıya başvuruyor, kendi değerleri ve şaibeli ideallerini tüm ülkelere ve halklara kabul ettirmeye çalışıyor” sözlerini kullandı.

‘İŞBİRLİĞİMİZ DEVAM EDECEK’

Rusya ve Çin’in bu tarz bir yaklaşıma karşı olduğunu ifade eden Putin, küresel ve bölgesel meselelerde işbirliğini devam ettireceklerini belirtti. 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal