Pentagon'un Taliban'ın Yol Masraflarını Karşılamak İçin Talep Ettiği Fon Reddedildi

ABD Savunma Bakanlığı'nın Katar'daki müzakerelere gidecek olan Taliban temsilcilerinin yol ve yemek masraflarını karşılamak için talep ettiği para, Kongre'de reddedildi.

17.05.2019-12:08 - (Son Güncelleme: 17.05.2019-11:55)

BBC'ye açıklamalarda bulunan ABD Kongresi'ndeki Demokrat Partili Temsilci Peter Visclosky'nin sözcüsü, Trump hükümetinin Katar'daki görüşmelere katılacak Taliban temsilcilerinin yol ve yemek masraflarını karşılamak amacıyla Kongre'den fon istediğini söyledi.

Pentagon'un bu senenin başlarında Kongre'den bu masrafları karşılamak amacıyla fon talep ettiğini söyleyen sözcü Kevin Spicer, teklifin 'teröristlere yasadışı yardım' anlamına geleceği sebebiyle reddedildiğini açıkladı.

Spicer, "Savunma Bakanlığı, 2020 yılı mali bütçesinden, Taliban üyelerine lojistik yardım da dahil olmak üzere belirli uzlaşı çalışmalarını desteklemek amacıyla fon istedi. Mart 2019'da da 2019 mali bütçesinden aynı çalışmalar için fon ayrılması istemiyle Komite'ye bir bildiri yolladılar" açıklamasında bulundu. 

PENTAGON KONUYA İLİŞKİN AÇIKLAMA YAPMADI  

Demokrat Temsilci Visclosky'nin başkanlığında bir araya gelen Temsilciler Meclisi savunma alt komitesi 690 milyar dolarlık savunma bütçesine onay verirken, Taliban üyelerinin masraflarının ödenmesini sınırlandırdı.

Komiteden geçen kararda "Afganistan yönetimi ve kadınların katılmasının engellendiği herhangi bir toplantıya gelmeleri amacıyla Taliban'ın herhangi bir üyesinin masraflarını karşılamak için hiçbir fon kullanılamaz" koşulu yer aldı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal