Pakistan: Hindistan Saldırı Hazırlığı Yapıyor

Pakistan, Hindistan'ın saldırı hazırlığı yapmakta olduğunu öne sürdü. "Güvenilir istihbaratımız var" diyen Pakistan saldırı için kesin bir tarih bile verirken, Hindistan bu iddiaları 'mantık dışı' diyerek yalanladı.

08.04.2019-10:35 - (Son Güncelleme: 08.04.2019-10:31) Pakistan: Hindistan Saldırı Hazırlığı Yapıyor

Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi, Hindistan'ın ‘gelecek hafta' için kendilerine yeni bir saldırı planı hazırlandığına dair ‘güvenilir istihbarat' aldıklarını belirtti. Kureyşi, saldırının 16-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirileceğini söyledi.

Pakistan medyasında yayınlanan habere göre, Kureyşi, Hindistan'ın muhtemelen diplomatik baskıyı yükseltmek ve askeri bir operasyonu meşrulaştırmak için işgal altında bulunan Keşmir'de Pulwama benzeri bir olay gerçekleştirmenin planını yaptığına dair güvenilir istihbarat aldıklarını açıkladı.

Kureyşi, Hindistan Başbakan Narendra Modi'nin orduya Keşmir ve Pakistan'daki hedeflere saldırmak için onay verdiğini iddia etti.

HİNDİSTAN İDDİALARI REDDETTİ

Hindistan ise, iddiaları ‘sorumsuzca ve mantık dışı' diyerek yalanladı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Raveesh Kumar, "Hindistan, Pakistan tarafından bölgede savaş histerisi yaratmak amacıyla yapılan bu sorumsuz ve mantık dışı açıklamayı reddediyor" dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal