Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun: Rusya İle ilişkilerimiz Her Alanda Gelişmekte

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin'le bu sene üçüncü kez bir araya geliyor. İkili ilişkilerimiz ve bölgesel konularda işbirliğimiz ekonomiden güvenliğe her alanda gelişiyor.'' ifadelerinde bulundu.

08.04.2019-10:21 - (Son Güncelleme: 08.04.2019-10:22) Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun: Rusya İle ilişkilerimiz Her Alanda Gelişmekte

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugünkü Rusya ziyareti hakkında Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

İKİLİ İLİŞKİLERİMİZ HER ALANDA GELİŞİYOR

Altun’un açıklamaları şu şekilde:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin'le bu yıl üçüncü kez bir araya geliyor. Karşılıklı çalışma inisiyatifi ve iyi niyetle ikili ilişkilerimiz ve bölgesel konularda işbirliğimiz ekonomiden güvenliğe her alanda giderek ilerliyor.

Türkiye ve Rusya olarak Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygı ve terörle mücadele ilkesi kapsamında hareket ediyoruz. Ülkemize ve Suriye'nin toprak bütünlüğüne tehdit oluşturan terör örgütlerini destekleyen ülkeleri de bu tutumdan vazgeçmeye, sürece katkı vermeye çağırıyoruz.

Rusya ile savunma sanayii alanındaki işbirliğimizi karşılıklı askeri ürün temininden ortak üretim imkanlarına kadar geniş bir doğrultuda ele alıyoruz. Savunma sanayii iki ülke ilişkilerinin önemli bir boyutunu oluşturuyor ve oluşturmaya da devam edecek."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal