Pakistan Büyükelçisi Han: Pakistan Kendini Savunmaya Devam Edecek

Pakistan'ın Washington Büyükelçisi Han, "Hindistan, bölge barışını ve güvenliğini tehdit etmeyi sürdürüyor. Pakistan da bu durumunda kendini savunmaya devam edecek." sözlerini aktardı.

05.03.2019-08:56 - (Son Güncelleme: 05.03.2019-08:52) Pakistan Büyükelçisi Han: Pakistan Kendini Savunmaya Devam Edecek

Pakistan'ın Washington Büyükelçisi Han, "Hindistan, bölge barışını ve güvenliğini tehdit etmeyi sürdürüyor. Pakistan da bu durumunda kendini savunmaya devam edecek." sözlerini aktardı.

Pakistan'ın Washington Büyükelçisi Asad Majeed Han, Pakistan ve Hindistan arasında yükselen gerginliğin bir bakıma etkisini kaybettiğini ancak iki ülke arasındaki durumun ciddiyetini koruduğunu söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri Barış Enstitüsü (USIP)’nün düzenlemiş olduğu "Pakistan'ın öncelikleri" isimli organizasyonda konuşma yapan Büyükelçi Han, Pakistan'ın dış işlerinde izlediği politikayı ve Hindistan ile meydana gelen gerilimi yorumladı.

Han, ABD ile olan ilişkilerinin Pakistan'ın kuruluşundan beri sürdüğünü ve barış, ekonomi ve terörle mücadele doğrultusunda ortak amaçların olduğunu belirtti.

KENDİMİZİ SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Hindistan ile yaşanan gerginliğe değinen Han, Pakistan'ın tüm barışçıl adımlarına karşın Hindistan'ın agresif ve tetikleyici bir politika izlemeyi sürdürdüğünü söylerek konuşmasına şu şekilde devam etti:

"İki ülke olarak resmen uçurumdan döndük. En azından şimdilik. Fakat durum hala ciddiyetini koruyor. Mesela Hindistan'a ait savaş uçağının pilotunu geri teslim etmemizin hemen sonrasında sınır kontrol noktalarımıza saldırılar düzenlendi. Bu saldırılar sırasında iki askerimiz ve sivil vatandaşlarımız yaşamını yitirdi. Bu durum ilk kez meydana gelmiyor ve bizi tedirgin ediyor. Başbakan (İmran Han) göreve geldiğinden itibaren sorunların diyalog ile çözülebileceğini vurgulamasına karşın Hindistan, bölge barışını ve güvenliğini tehdit etmeyi sürdürüyor. Bu durumda Pakistan kendini savunmaya devam edecek."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal