'Öldürülen' Gazeteci Basın Açıklaması Yaptı

Ukrayna'da suikasta uğradığı duyurulan Rus muhalif gazeteci Arkadiy Babçenko, Ukrayna’nın başkenti Kiev'de basın toplantısı gerçekleştirdi.

30.05.2018-19:18 - (Son Güncelleme: 30.05.2018-19:24)

‘UKRAYNA GÜVENLİK SERVİSİ DE BABÇENKO'NUN HAYATTA OLDUĞUNU AÇIKLADI'

Ukrayna Güvenlik Servisi, Rus muhalif gazeteci Arkadiy Babçenko'nun suikasta uğramadığını, hayatta olduğunu duyurdu.

Ukrayna Güvenlik Servisi Başkanı Vasiliy Gritsak, Ukrayna’da öldürüldüğü ifade edilen Rus gazeteci Arkadiy Babçenko'nun hayatta olduğunu, suikast teşebbüsünü gerçekleştiren şahsın Kiev'de gözaltına alındığını açıkladı..

Basın mensuplarına konuşan Gritsak "Yaklaşık 3 saat önce olayın faili Kiev'de tarafımızca gözaltına alındı. Şu anda bu kişiyle ilgili soruşturma işlemleri ile yaşadığı ve gittiği yerlerdeki aramalar sürüyor" ifadelerini kullandı.

‘BABÇENKO'NUN ÖLDÜRÜLMESİNİ ÖNLEDİK'

Gritsak "Özel bir operasyonla gazeteci Babçenko'nun öldürülmesini önledik" dedi.

‘RUS İSTİHBARAT SERVİSİ TALİMAT VERDİ' İDDİASI

Ukrayna Güvenlik Servisi Başkanı Vasiliy Gritsak, gazeteci Babçenko'nun öldürülmesi talimatının Rus istihbarat servisi tarafından verildiğini de iddia etti.

Vasiliy  Gritsak "Olayı gerçekleştiren kişi profesyonel bir katildi. Ancak bunu kendisi planlamış olamazdı. Edindiğimiz bilgilere göre, Rus gazeteci Arkadiy Babçenko'nun öldürülmesi talimatı Rus istihbarat servisi tarafından verildi" iddiasında bulundu.

‘ÖLDÜĞÜ BİLGİSİ OPERASYONUN PARÇASIYDI, AİLESİ BİLİYORDU'

Vasiliy  Gritsak, gazeteci Babçenko'nun öldürüldüğü bilgisinin de özel operasyonun bir parçası olduğunu kaydetti.

"Böyle duygulara kapılmanızdan çok mutluyum. Operasyonumuz hakkında bazı ayrıntılar vermek istiyorum" diye konuşan Vasiliy   Gritsak, "Babçenko'nun öldürülmesi girişimi hakkında doğru zamanda bilgi aldık. Bu bilgiye sahip kişilerle konuştuk, bize bu terör eylemini önlememizde yardım ettiler. Arkadiy önceden uyarıldı, bizim kontrolümüze alındı. Ailesi de durumu biliyordu" dedi.

'UKRAYNA GÜVENLİK SERVİSİ'NİN DÜZENLEDİĞİ ÖZEL OPERASYONA DAHİL EDİLDİM'

Gazeteci Babçenko, kendisi için gerçekleştirilen cinayet planını önlemek için Ukrayna Güvenlik Servisi'nin (SBU) yaptığı özel operasyona dahil edildiğini kaydetti.

Gazeteci Babçenko operasyona dair, "Bildiğim kadarıyla bu operasyon için 2 ay hazırlık yapıldı. Operasyon hakkında 1 ay önce tarafıma bilgi verildi. Hayatımı kurtardığı için SBU'ya teşekkür ederim" diye konuştu.

Basın çalışanı Babçenko, yaşanan bu durum için basın çalışanlarından ve 'iki gündür cehennemi yaşadığını' söylediği eşinden özür diledi.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı, başkent Kiev'de televizyon kanallarından birinin sunucusu olan Rus vatandaşı Arkadiy Babçenko'nun öldürüldüğünü duyurmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal