Notre Dame'da Çıkan Yangın 23 Dakika Sonra Fark Edilmiş

Notre Dame Katedrali’nde ilk yangın alarmı çaldığında çalışanların yangına ilişkin bir ize rastlayamadığı, yangının ancak 23 dakika sonra çalan ikinci alarm ile fark edildiği tespit edildi.

17.04.2019-13:27 - (Son Güncelleme: 17.04.2019-13:14) Notre Dame'da Çıkan Yangın 23 Dakika Sonra Fark Edilmiş

Notre Dame Katedrali’nde meydana gelen yangının ilk alarmda tespit edilemediği ancak 23 dakika sonra çalan ikinci bir alarm ile fark edildiği ortaya çıktı. İkinci alarm ile harekete geçen itfaiye ekipleri felaketi durdurmakta başarılı olamadı.

Fransa’nın başkenti Paris’in önemli simgelerinden 850 senelik bir geçmişe sahip olan mimari başyapıt Notre Dame Katedrali’nde meydana gelen yangının neden olduğu üzüntü sürerken, olayın detayları gittikçe netlik kazanıyor. 

İLK ALARMDA FARK EDİLMEMİŞ 

Yangın alarmının, yapı alevlere teslim olmadan 23 dakika önce çaldığı fakat katedraldeki görevlilerin yangına ilişkin hiç bir iz bulamadığı tespit edildi.

SORUŞTURMA NETLİK KAZANIYOR 

Yangına ilişkin soruşturmayı yürüten Paris Başsavcısı Remy Heitz’in aktardığına göre, ilk yangın alarmı yerel saatle 18.20’de çaldı, bunun üzerine çalan alarmın doğru olup olmadığına dair standart kontrol prosedürü yapıldı fakat çatıda herhangi bir yangın izi bulunamadı. Ardından 18.43’te ikinci alarm çaldı ve bu noktada yapıda yangının başladığı belirtildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal