İran Dışişleri Bakanı Zarif: Esad İle Yaptığım Görüşmenin Raporunu Erdoğan'a Sunacağım

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, "Suriye'de Esad ile uzun bir görüşme gerçekleştirdim. Bu konuşmanın raporunu Sayın Erdoğan'a sunacağım" ifadesinde bulundu.

17.04.2019-13:12 - (Son Güncelleme: 17.04.2019-13:02) İran Dışişleri Bakanı Zarif: Esad İle Yaptığım Görüşmenin Raporunu Erdoğan'a Sunacağım

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Suriye'yi ziyareti sırasında Beşar Esad’la biraraya geldiğini ve buna ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir dosya sunacağını belirtti.

Ankara’ya resmi bir ziyaret düzenleyen Zarif, ilk olarak mevkidaşı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü. İki mevkidaş, Dışişleri Konutu'nda gerçekleştirdikleri ikili ve heyetler arası görüşmelerden sonra ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

ABD'YE AMBARGOLARIN YANLIŞ OLDUĞUNU ANLATMAYA DEVAM EDECEĞİZ

ABD'nin İran'a karşı uyguladığı ambargolara ilişkin değerlendirmeler yapan Çavuşoğlu, "ABD'ye ambargoların yanlış olduğunu anlatmaya devam edeceğiz" sözlerini aktardı.

ABD'YE ENDİŞELERİMİZİ BELİRTTİK

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın ABD'yi ziyaret ettiğini anımsatan Çavuşoğlu, "Bakanlarımız, ambargolar meselesini tüm muhataplarına açık ve net bir şekilde belirttiler. Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, ABD Başkanı Donald Trump ile de bir görüşme yaptı. Bu görüşmelerde arkadaşlarımız, bu konulardaki endişelerimizi ve düşüncelerimizi net bir şekilde ABD'li muhataplarına aktarmış oldu. Burada önemli olan bizim kendi aramızdaki dayanışmamız ve kararlılığımızdır” ifadesinde bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal