Nijerya'da Silahlı Çetelere Yönelik Operasyon: 20 Ölü

Nijerya ordusunun ülkenin kuzeybatısında silahlı çetelere yönelik gerçekleştirdiği operasyonlarda en az 20 çete üyesi etkisiz hale getirildi, 61 kişi yakalandı

28.05.2019-13:15 - (Son Güncelleme: 28.05.2019-13:08)

Nijerya Hava Kuvvetleri (NAF) Halkla İlişkiler ve İletişim Direktörü Ibikunle Daramola, ordunun Zamfara ve Nasarawa eyaletlerinde silahlı çetelere karşı "Hadarin Daji" ve "Puff Adder" operasyonları gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Daramola, Zamfara'nın Doumbourou bölgesindeki operasyonda en az 20 kişinin etkisiz hale getirildiğini, silahlı çete üyelerinin kaldığı kampın da kullanılamaz duruma getirildiğini belirtti.

61 ÇETE ÜYESİ YAKALANDI  

Nasarawa eyaletine bağlı 3 bölgede yapılan operasyonlarda ise 61 çete üyesinin yakalandığını aktaran Daramola, çok sayıda silahlı çete üyesinin yaralı olarak firar ettiğini belirtti.

Daramola, operasyonlarda çetelerin kullandığı çok sayıda motosiklet ve önemli miktarda mühimmata el koyulduğunu bildirdi.

30 ASKER YAŞAMINI YİTİRDİ  

Basında yayınlanan haberlerde, operasyonlarda 30 askerin de yaşamını yitirdiği ileri sürüldü.

Bölgede, zaman zaman çobanlarla çiftçiler arasında ölümcül çatışmalar yaşanıyor.

Hayvanlarını otlatmak amacıyla ülkenin güneyine göç eden Fulaniler, çiftçilerin hayvanlarını çaldığını ve kendilerine saldırdığını iddia etmekte.

Silahlı çeteler de bu çatışmalardan yararlanarak saldırılar gerçekleştiriyor ve bölge halkını rehin alıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal