Netanyahu, İran'ı Hedef Tahtasına Koydu: İzin Vermeyeceğiz !

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran'ın Suriye'de bulunmasını eleştirerek İran'ın nükleer silaha sahip olmasına izin vermeyeceklerini belirtti.

24.06.2019-17:45 - (Son Güncelleme: 24.06.2019-17:40)

Netanyahu, Batı Kudüs'te gerçekleştirilecek ABD-Rusya-İsrail üçlü güvenlik zirvesine katılmak için İsrail'e gelen Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patrushev ile bir araya geldi. 

Batı Kudüs'teki Başbakanlık Ofisi'nde yapılan görüşme sonrasında Netanyahu ve Patrushev ortak basın toplantısı yaparak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İran yönetiminin İsrail'i yok etmeyi amaçladığını ve bu amaca ulaşmak için her gün çalıştığını öne süren Netanyahu, "İsrail, kendisini yok etme çağrısı yapan İran'ın sınırlarına konuşlanmasına müsaade etmeyecektir. Ayrıca İran'ın nükleer silaha sahip olmasını engellemek için her şeyi yapacağız." diye konuştu. 

"İSRAİL'İN GÜVENLİĞİNE ÖZEL ÖNEM VERİYORUZ" 

Patrushev ise üçlü güvenlik zirvesinde Suriye'deki krizin çözümü için önerilerin değerlendirileceğini kaydederek, "İsrail'in güvenliğine özel önem veriyoruz. Bu toplantı, İsrail'in güvenliğini sağlamak için komşusu Suriye'deki krizin çözümüne odaklanacak." değerlendirmesinde bulundu.

Bugün başlayacak 2 günlük zirveye, Patrushev'in yanı sıra ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ile İsrail Ulusal Güvenlik Danışmanı Meir Ben-Shabbat katılacak. 

Batı Kudüs'teki zirvenin ana gündem maddelerini, Suriye'deki durum ile İran'ın bölgedeki rolünün oluşturacağı belirtiliyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal