NATO'dan Rusya'ya INF Uyarısı: Anlaşmayı İhlal Etmenin Bir Maliyeti Olacak

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, INF Antlaşması'nın tehlike altında olduğunu vurgulayarak, "Zaman daralıyor, Rusya'ya antlaşmanın yükümlülüklerini yerine getirmesi için çağrımızı yineliyoruz." ifadesinde bulundu

05.07.2019-15:56 - (Son Güncelleme: 05.07.2019-15:49)

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler (INF) Antlaşması'nın tehlike altında olduğunu söyleyerek, "Zaman daralıyor, Rusya'ya antlaşmanın yükümlülüklerini yerine getirmesi için çağrımızı yineliyoruz." sözlerini aktardı .

Brüksel'de gerçekleşen NATO-Rusya Konseyi'nden sonra basın açıklaması yapan Stoltenberg, görüşmelerin kolay geçmediğini fakat gerginliğin yükseldiği bu dönemde gerekli olduğunu belirtti.

NATO-Rusya Konseyinin bu sene ikincisinin düzenlendiğini belirten Stoltenberg, bugün görüşülen konular arasında Ukrayna, INF Antlaşması ve şeffaflık olduğunu aktardı.

Stoltenberg, Ukrayna'nın doğusundaki güvenlik durumunun, Minsk Anlaşması'nın ve Azak Denizi'nin gündeme geldiğini belirterek, "NATO müttefikleri, Rusya'ya Ukraynalı mürettabat ve gemileri serbest bırakması çağrısını yineledi." şeklinde konuştu.

''INF'NİN OLMADIĞI BİR DÜNYAYA HAZIRLIK YAPILMASI GEREKİYOR''  

Rusya'nın INF Antlaşması'nın yükümlülüklerini yerine getireceğine dair herhangi bir sinyal vermediğinin altını çizen Stoltenberg, "Antlaşma tehlike altında, zaman daralıyor, Rusya'ya antlaşmanın yükümlülüklerini yerine getirmesi için çağrımızı yineliyoruz." vurgusunu yaptı.

Stoltenberg, Rusya'nın istemesi halinde çok kısa sürede antlaşmayı yeniden geçerli kılabileceğini fakat mevcut durumun INF'nin kurtarılamayacağına işaret ettiğini belirtti.

INF Antlaşması'nın olmadığı bir dünya için hazırlık yapılması gerektiğini vurgulayan Stoltenberg, "Rusya, antlaşmayı ihlal etmesinin bir maliyeti olacağını bilmeli." yorumunda bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal