Natalie Portman İsrail Ödülü: Reddetti

Yahudi kökenli oyuncu Natalie Portman, Genesis Prize Vakfı'nın ödülünü İsrail'in uyguladığı politikaları eleştirerek reddetti

21.04.2018-11:47 - (Son Güncelleme: 21.04.2018-11:36) Natalie Portman İsrail Ödülü: Reddetti

Yahudi kökenli olduğu bilinen dünyaca ünlü oyuncu Natalie Portman, Genesis Prize Vakfı'nın ödülünü İsrail'in uyguladığı politikalar sebebiyle reddettiği bildirildi. Natalie Portman ödülü reddedince 5 yıldır düzenlenen ödül töreni bu yıl iptal edilmek zorunda kalındı.

Yahudi asıllı dünyaca ünlü oyuncu Natalie Portman, her yıl başarılı bir Yahudi'ye verilen Genesis Prize Vakfı'nın 1 milyon dolar değerinde ki ödülü almayacağını dile getirerek ‘ bunun bir parçası olmayı kabul etmiyorum’ açıklamasını yaptı.

Dünyaca ünlü oyuncu Natalie Portman ödülü almama gerekçesiyle ilgili olarak "İsrail’de yaşanan son hadiselerin kendisini olağanüstü derecede rahatsız ettiğini ayrıca İsrail’deki herhangi bir kamuya açık etkinliğe katılım göstermek konusunda kendisini rahat hissetmediğini ve ödül törenine gitmekle iyi bir vicdan sahibi olamayacağını" vurgusu yaptı.

Natalie Portman'ın ödülü reddetmesiyle birlikte kurulduğu 2012 yılından beri düzenli olarak yapılan tören bu yıl iptal edilmek zorunda kalındı.

NATALİE PORTMAN KİMDİR?

Esas adı Natali Herşlag olan Natalie Portman, 9 Haziran 1981 tarihinde İsrail, Kudüs ailesinin tek çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Natalie'nin babasının ailesi Polonya ve Romanya'dan göçen Yahudiler olup annesinin ailesi de Avusturya ve Rusya kökenli Yahudi toplumundandır. Natalie Portman'ın babası endokrinoloji uzmanı bir doktordur. 3 yaşına geldiğinde ailesi ile birlikte 1984 de Amerika Birleşik Devletleri Başketi Washington'a taşındılar. Daha sonra 1990 yılında da New York’a geçtiler. Natalie 1999 yılında liseyi New York'da Syosset High School'da bitirdi. Eğitimine Harvard Üniversitesi, psikoloji bölümünde devam edip 2003 yılında mezun oldu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal