Kuzey Kore Nükleer Füze Kararı

Kore Yarımadası'ndaki barış girişimlerinin ilerlemeye kaydetmesiyle, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un herkesi şaşırtan bir karara imza attı.

21.04.2018-11:35 - (Son Güncelleme: 21.04.2018-11:22) Kuzey Kore Nükleer Füze Kararı

Kore Yarımadası'ndaki barış girişimlerinin ilerlemeye kazanması sebebiyle,  Kuzey Kore lideri Kim Jong-un herkesi şaşırtan bir karara imza attı, Kim Jong-Un artık nükleer füze denemesi yapmalarına gerek kalmadığını açıkladı.

Kuzey Kore resmi haber ajansı aktardığı bilgilere göre, ülkenin lideri Kim Jong-un balistik füze denemelerine ve nükleer silah testlerine artık gerek kalmadığını açıkladı. Buna göre, Kuzey Kore ordusu bugün itibarıyla nükleer füze denemelerine artık son verecek.

ÇABALARA DESTEK

Haber kaynaklarından edinilen bilgilere göre, füze denemelerinin durdurulması taahhüdünün göstergesi olarak, Punggye-ri nükleer test sahasının da en kısa zamanda kapatılacağını duyurdu. Öte yandan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, bütün nükleer denemelerin durdurulması için uluslararası çabalara da katılım gösterecekleri duyurusunu yaptı.

KARAR İŞÇİ PARTİSİ'NİN TOPLANTISINDA ALINDI

Alınan karar, Kore İşçi Partisi'nin toplantısında gerçekleşti. Kore Yarımadası'ndaki barış girişimleri, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un mayıs ya da haziranda görüşeceklerini açıklamalarının hemen sonrasında eşik atlamıştı.

17 NİSAN’DA BARIŞ GÖRÜŞMELERİ HABERİ VERİLMİŞTİ

Güney Kore’nin Munhwa Ilbo gazetesine konuşan bir Güney Koreli yönetici, 1950-1953 seneleri arasında savaştıktan sonra sulh antlaşması imzalamayan düşman kardeşlerin, bu savaş halini bitirmek için anlaşmak üzere olduğunu ifade edilmişti

Düşman kardeşler arasındaki savaş halinin bitirilmesi, Kim Jong Un ve ABD Başkanı Donald Trump arasında Mayıs ayında yapılması beklenen ikili görüşmeyi de olumlu etkileyebilir.

 Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal