Müslüman Karşıtı Saldırı İsveç Hastanesinin Mescidini Hedef Aldı!

İsveç'in Göteborg kentinde bulunan mescide Müslüman karşıtı bir saldırı gerçekleştirildi. Bu gerçekleşen ikinci saldırı oldu.

28.01.2020-15:48 - (Son Güncelleme: 28.01.2020-15:40) Müslüman Karşıtı Saldırı İsveç Hastanesinin Mescidini Hedef Aldı!
İsveç'in Göteborg kentindeki Molndal Hastanesi'nde bulunan mescid yedi ay içerisinde ikinci kez Müslüman karşıtı bir saldırıya hedef oldu. Alman İslam dergisi IslamiQ, olayın geçen Çarşamba günü meydana geldiğini ancak hastane yetkililerinin Cuma günü öğrendiklerini bildirdi.

Yerel siyasetçi Mikail Yüksel, Anadolu Ajansı'na saldırının "ırkçı" olarak nitelendirilebileceğini ve bilinmeyen faillerin Kuran'ın sayfalarını yırttığını ve namaz odasının duvarlarını aşağılayıcı çamurlarla tahrip ettiğini söyledi.

Yüksel, "Tıpkı bir önceki saldırıda olduğu gibi, Kuran'ın sayfaları yırtılmıştı." dedi.

Müslümanların endişeli olduğunu belirten Yüksel, mescidin bulunduğu bölümde güvenlik kamerası bulunmadığını söyledi. Yetkili makamlar "Güvenlik kameraları olsaydı, ilk saldırının failleri yakalanmış olabilirdi." dedi.

Güvenlik başkanı Peter Alverman, olay hakkında daha fazla bilgi edinmeye çalışacaklarını ve bu tür vandalizmi nasıl önleyeceklerini tartışacaklarını söyledi.

Polis mescidi inceledi ve soruşturma başlattı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal