Fransa'dan Paris'teki Göçmen Kamplarına Temizlik!

Polis, Salı günü erken saatlerde yüzlerce göçmeni Paris'in kuzeyinde bulunan geçici kamptan çıkararak sığınmacıları Fransız başkentinin sokaklarında yaşamaktan caydırma girişiminde bulundu. Bu 2015'ten bu yana Paris'te veya yakınlarındaki göçmen kamplarını temizlemek için yapılan 60. büyük operasyon oldu.

28.01.2020-15:38 - (Son Güncelleme: 28.01.2020-15:48) Fransa'dan Paris'teki Göçmen Kamplarına Temizlik!
Polis, 93 çocuk ve 1.187 erkek olmak üzere 1.436 kişinin Paris çevre yolu boyunca çadırlarda ve geçici barınaklarda yaşadıkları kamptan çıkarıldığını bildirdi. 2015'te başlayan Avrupa'ya göçmen akınından bu yana onlarca kamp meydana geldi ve geçtiğimiz yıl Paris ve yakınlarındaki kamplardan yaklaşık 20.000 kişi çıkarıldı.

Kuzey Afrika, Orta Doğu ve Asya'dan gelen gözmenlerin çoğu savaş ve yoksulluktan kaçmıştı. 2016'da Calais'te büyük bir göçmen kampının kapatılmasından bu yana, birçok mülteci Paris'e taşındı. Yetkililer, sadece birkaç ay sonra farklı bölgelerde tekrar ortaya çıktıklarını görünce yasadışı kamp alanlarını defalarca söktüler. Aubervilliers kampı, polisin Paris'in kuzeyi yakınlarındaki iki büyük göçmen çadır kampında benzer bir operasyon gerçekleştirmesinden sadece iki ay sonra ortaya çıktı.

İçişleri Bakanı Christophe Castaner, geçen yıl sonuna kadar sığınmacılar için daha fazla sığınma evi açılacağına ve aynı zamanda tüm göçmen kamplarını şehirden temizleme sözü vermişti. Yetkililer, göçmenlerin yıpranmış kamplara dönmemelerini veya yeni kamplar kurmalarını engellemek için polis görevlendirdiklerini bildirdiler. Paris polis şefi Didier Lallement, olay yerinde gazetecilere verdiği demeçte, "Sona ermeyen bir tahliye döngüsüne ve ardından yeni yerleştirmelere devam etmeyeceğiz." dedi.

Ancak eleştirmenler, hükümet uzun süreli lojmanlar veya yasal ikamet olasılığı sağlamadığı sürece, birçok göçmenin idari merkezlerden kaçınacağını ve sokaklara döneceğini söylüyor. Yaklaşık 300 kişi, dağınık kamptan sadece birkaç yüz metre uzakta çadır kurmuştu. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron geçtiğimiz yıl Fransa'nın göç konusundaki "gevşek" yaklaşımını sona erdirmesi gerektiğini söylemişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal