Moskova, Kimyasal Saldırılarla İlgili AB Verilerini Sağlamaya Hazır

Vladimir Chizhov Perşembe günü, Moskova, Avrupa Birliği'ne Suriye'deki kimyasal silahlarla ilgili olaylardan sorumlu olanların listesini vermeye hazır olduğunu söyledi.

26.10.2018-10:24 - (Son Güncelleme: 26.10.2018-10:21) Moskova, Kimyasal Saldırılarla İlgili AB Verilerini Sağlamaya Hazır

Avrupa Birliği Daimi Temsilcisi Vladimir Chizhov Perşembe günü, Moskova, Avrupa Birliği'ne Suriye'deki kimyasal silahlarla ilgili olaylardan sorumlu olanların listesini vermeye hazır olduğunu ve bunun  kimyasal silahların kullanımı için yeni kabul edilen yaptırım rejiminin yürürlüğe konmasına yardımcı olacağını söyledi. 15 Ekim'de, Avrupa Birliği Konseyi, kimyasal silahların kullanılmasına ve çoğalmasına karşı yeni bir yaptırım rejimini kabul etti. Önerilen yaptırım uyarınca, Avrupa Birliği, uyruk ve yerlerinden bağımsız olarak kimyasal silahların geliştirilmesi veya kullanılmasına dahil olan herhangi bir kişi veya kuruma yaptırım uygulayabilecek. Chizhov, Rossiya verdiği demeçte, "Bu karar, ihlal edenlere karşı yaptırımların hızlı bir şekilde kabul edilmesini öngörüyor, ancak listeye göre, yaptırımlar listesi şu anda boş durumda.’’ diyerek Suriye'deki teröristlerin ve koordinatörlerin, silahları ve kimyasal silahlarla ilgili olaylara karışan liderleri de dahil olmak üzere bu listelerine sahip olabileceğini söyledi. AB ülkelerinin böyle bir listeyi almak isteyip istemedikleri sorulduğunda, diplomat "Henüz böyle bir sinyal almadım" diye cevap verdi.

Suriye'deki yedi yıllık savaş sırasında, ülke çeşitli kimyasal saldırılarla sarsıldı.Batı, çoğunlukla Şam'daki olaylara suç duyurusunda bulunuyor. Şam, sivillere yönelik kimyasal saldırılara sürekli olarak katılmayı reddetti. Üstelik Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Şam'ın kimyasal silah stoklarından Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) gözetiminde kurtulduğunu vurguladı.

Hem Şam ve Moskova militanları hem de White Helmets sivil toplum örgütü, kamuoyunu etkilemek ve Suriye'ye yabancı müdahaleyi meşrulaştırmak için kimyasal silahlar içeren çeşitli provokasyonları sahnelemekle suçlandı. Nisan ayında, Birleşik Devletler, Birleşik Krallık ve Fransa, 100'den fazla füze ile Suriye'ye saldırmak için aşamalı bir kimyasal saldırı başlattı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal