Morgan Stanley Rusya'daki Bankacılık Faaliyetine Son Veriyor

ABD merkezli yatırım bankacılığı ve finansal hizmetler kuruluşu Morgan Stanley, Rusya’daki bankacılık faaliyetlerine son vermeyi planlıyor.

07.05.2019-14:30 - (Son Güncelleme: 07.05.2019-14:30)

ABD merkezli yatırım bankacılığı ve finansal hizmetler kuruluşu Morgan Stanley, Rusya’daki bankacılık faaliyetlerine son vermeye hazırlanıyor.

Morgan Stanley’in Rusya temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, ABD ve Avrupa Birliği’nin Rusya’ya 2014 yılından bu zamana kadar çeşitli yaptırımlar uyguladığı vurgulandı.

Rus şirketlerin, yaptırımlar sebebiyle uluslararası sermaye piyasalarına erişmekte zorlandığı belirtilen açıklamada, “Morgan Stanley, ülkedeki bankacılık faaliyetlerinin 2020 yılının ilk çeyreği itibarıyla sonlandırılması amacıyla Rusya Merkez Bankası’na başvurmayı planlıyor.” ifadesi kullanıldı.

Yapılan açıklamada, Morgan Stanley’in Rusya’da lisans gerektirmeyen danışmanlık hizmetlerini sürdüreceği belirtildi. 

RUSYA'DAKİ YABANCI BANKALAR PİYASADA ZORLANIYOR 

Rusya’daki ilk temsilcilik ofisini 1994 yılında açan Morgan Stanley, ülkedeki bankacılık çalışmalarını başlatmak amacıyla gerekli lisansı 2005 senesinde almıştı.

Analistler, yaptırımlar yüzünden Rusya’daki yabancı yatırım bankalarının sermaye, birleşme ve satın almalar gibi piyasalarda erişimin son derece zorlaştığının altını çizerek, ülkedeki çok sayıda bankanın yeni koşullara uyum sağlamak zorunda kaldığını atarıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal