Esed Rejimi'nden İdlib Mutabakatına Ağır Darbe

Türkiye-Rusya arasında 17 Eylül 2018 tarhide varılan mutabakata karşın saldırılarını sürdüren Beşşar Esed rejimi kuvvetleri, "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi"nde ilk defa toprak ele geçirdi.

07.05.2019-14:16 - (Son Güncelleme: 07.05.2019-14:08)

Suriye'deki Beşşar Esed rejimi kuvvetleri, "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi"nde Türkiye ve Rusya'nın mutabakatı sonucunda silahtan temizlenmiş bölgedeki El Çenabire köyünü ve Osman Tepesi'ni ele geçirdi.

Esed rejimine bağlı askerler ve İran destekli terörist gruplardan oluşan rejim kuvvetleri, "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi"ndeki Kifrenbude ilçesine bağlı El Çenabire köyü ve stratejik Osman Tepesi'ne dün sabah erken saatlerde sızma teşebbüsünde bulunmuş, Özgür Suriye Ordusu'nun karşılık vermesiyle yoğun çatışmalar patlak vermiş ve rejim kuvvetleri saldırılarını iyice şiddetlendirmişti.

REJİM GÜÇLERİ İKİ BÖLGEYİ ELE GEÇİRDİ

Savaş uçaklarının da havadan destek verdiği çatışmalarda rejim kuvvetleri, iki gün süren yoğun çatışmalar sonucunda söz konusu iki bölgeyi ele geçirdi.

Osman Tepesi ve El Çenabire köyü, Lazkiye'ye açılan Gab Ovası'na ve Hama'nın kuzey kırsalındaki yerleşimlere hakim olmaları sebebiyle stratejik bir önem taşıyor.

Çok sayıda asker kaybeden rejim kuvvetlerinin ele geçirdiği bölgelerde savunma hatları oluşturduğu bildirildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal