Mısır'dan Suriye Açıklaması

Mısır Dışişleri Bakanlığı, Mısır’ın dışına asker gönderilmesi iddialarına dair, bunun yalnızca anayasal mekanizmalara ve siyasi kriterlere uygun şekilde olabileceğini belirtti.

04.05.2018-17:52 - (Son Güncelleme: 04.05.2018-17:50) Mısır'dan Suriye Açıklaması

Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri'nin geçen çarşamba "Suriye'ye Arap gücünün gönderilmesi bir ihtimal" sözlerine dair Dışişleri Bakanlığı yazılı açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, Kahire'nin sadece anayasal mekanizmalara ve siyasi kurallara uygun şekilde asker gönderebileceği açıkladı.

Yapılan açıklamada ayrıca, "Arap ve uluslararası basında ABD'nin Suriye'ye Arap gücünün gönderilmesi isteğiyle alakalı dolaşan haberlerin Mısır askerlerinin Suriye'ye gönderilmesi olasılığıyla uzaktan yakından alakası yok" diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Şukri'nin açıklamalarının genel bir ifade olduğu öne çıkarılan açıklamada, bunun farklı alanlarda değerlendirilip, herhangi bir şekilde Mısır'a yüklenilmemesi gerektiğini ifade etti.

Mısır resmi ajansı MENA geçen çarşamba günü Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri'nin, "Suriye konusunda, mevcut güçlerin yerini Arap güçlerin alması bir ihtimaldir" sözlerini duyurmuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal