Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Kayıp Uçağı Ararken 100 Yıllık Sır Ortaya Çıktı

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'dan Çin'in başkenti Pekin'e uçarken kaybolan Malezya uçağını arama çalışmaları sırasında bambaşka bir şey keşfedildi.

04.05.2018-16:43 - (Son Güncelleme: 04.05.2018-16:35) Kayıp Uçağı Ararken 100 Yıllık Sır Ortaya Çıktı

Kayıp uçak için yürütülen aramalar esnasında, okyanusun yaklaşık 4 kilometre derinliğinde ve birbirinden 36 kilometre uzaklıkta 19. Yy kalma iki ticaret gemisi bulundu.

Batı Avustralya kıyılarına 2 bin 300 kilometre uzaklıkta bulunan gemilerin 19. yüzyılda kömür taşıyan İngiliz gemileri olabileceği düşünülüyor.

Araştırmacıların kaydettiği sonar görüntüleri incelemeye alan uzmanlar, gemilerden birinin demir, diğerinin ahşap gövdeye sahip olduğunu ifade etti.

Batı Avustralya Müzesi'nden Dr. Ross Anderson, demir gövdeli gemi enkazının İngiltere’den Hindistan’a giderken 1868'de 28 mürettebatı ile ortadan kaybolan West Ridge adlı gemiye ait olabileceğini ifade ederken heyecandan sözlerini birbirine karıştırdığı da aktarıldı.

1894'TE BATAN KOORİNGA VE 1897'DE BATAN LAKE ONTARIO GEMİLERİ OLABİLİR

Gemi kayıtlarında eksikliklerin olduğundan dolayı emin olmadıklarını belirten Anderson, söz konusu enkazın 1894'te batan Kooringa ya da 1897’de batan Lake Ontario gemilerine ait olma ihtimalinin oldukça yüksek olduğunu da ilave etti.

Ahşap gövdeli gemi enkazı için de iki ihtimal olduğunu düşünen Anderson, enkazın 1877'de İskoçya'dan Avustralya'ya giden W. Gordon ya da 1882'de Galler'den Endonezya'ya giderken batan Magdala adlı gemilerinden birine ait olabileceğini üzerine duruyoruz dedi

Demir gövdeli gemi enkazının oldukça sağlam fakat ahşap geminin param parça göründüğünü ifade eden Profesör Anderson, “Kanıtlar, gemilerin kömür taşımacılığında yaygın olarak görülen bir patlama sonucu veya bir felaket sonucu battığını gösteriyor.” Açıklaması yaparak bilim dünyasını aydınlattı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;