Mikdad: Suriye Kimyasal Silah Kullanmadı ve Kullanmayacak!

Dışişleri Bakanı Dr. Faisal Mikdad, Suriye'nin kimyasal silah kullanmadığını ve kullanmayacağını ve terör örgütlerinin ve destekçilerinin tehditlerine rağmen uluslararası barış ve güvenliğin sağlanmasını amaçladığını vurguladı.

23.10.2018-09:14 - (Son Güncelleme: 23.10.2018-09:11) Mikdad: Suriye Kimyasal Silah Kullanmadı ve Kullanmayacak!

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Dr. Faisal Mikdad, Suriye'nin kimyasal silah kullanmadığını ve kullanmayacağını ve terör örgütlerinin ve destekçilerinin tehditlerine rağmen uluslararası barış ve güvenliğin sağlanmasını amaçladığını vurguladı. Mikdad'ın sözleri, Pazar akşamı Esad Milli Kütüphanesi'ndeki imza töreninin ardından düzenlenen 'Dr. Ahmad Abdul-Salam Mar'ai'nin' Suriye ve Kimyasallarla Gerçekler ve Belgeler 'başlıklı bir kitap üzerine bir sempozyum sırasında bildirildi. Mikdad, Suriye Silahlı Kuvvetlerinin Örgütlenmesine dair Ulusal Komite'nin başkanlığını yapıyor. Suriye'nin kongreye katılma kararının, bağımsızlık çerçevesinde bölge ve dünyadaki durumların gelişmesine yanıt olarak özgürce ve isteyerek verildiğini teyit etti. Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı, Rusya Federasyonu'nun, bazı Batı ülkelerinin umursamazlığının aksine, uluslararası barış ve güvenliği korumak için tam sorumluluk taşıdığını belirtti. Mikdad, Deir ez-Zor'da birkaç gün önce ABD tarafından beyaz fosfor kullanılmasının, mevcut ABD yönetiminin ve önceki idarelerin çıkarlarına hizmet edebilecek herhangi bir silahı kullanacağının bir kanıtı olduğunu ekledi. ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya ile Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Antlaşması'ndan çekilme kararını açıklamasının, iki büyük devlet arasındaki barış ve güvenliği tehdit eden ve esas olarak Avrupa ülkelerine zarar verecek yeni silahlanma yarışına neden olacağını kaydetti.

Dr. Mar'ai, kitabının 2011'den bu yana Suriye'yi hedef alan yanıltıcı kampanya karşısında, özellikle kimyasal silah kullanımının suçlanmasıyla ilgili olarak, olayların açıklanmasına mütevazı bir katkı olduğunu söyledi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal