Kaşıkçı Cinayeti: ABD Eleştirilere Rağmen Arap Prensi ile Buluştu

Üst düzey bir ABD'li yetkili, Suudi Arabistan'ın Riyad'daki prensi ile, Suudilerin gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesindeki rolüne yönelik artan endişelere rağmen görüşmelerde bulundu.

23.10.2018-09:06 - (Son Güncelleme: 23.10.2018-09:00) Kaşıkçı Cinayeti: ABD Eleştirilere Rağmen Arap Prensi ile Buluştu

Üst düzey bir ABD'li yetkili, Suudi Arabistan'ın Riyad'daki prensi ile, Suudilerin gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesindeki rolüne yönelik artan endişelere rağmen görüşmelerde bulunduABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Pazartesi günü Muhammed bin Salman ile bir araya geldi. Türk yetkililer, Kaçıkçı’nın 2 Ekim günü gerçekleşen bir ziyaretten sonra İstanbul'daki Suudi konsolosluğunda öldürüldüğünü söyledi. Riyad, Kaşıkçı’nın kaderinin çatışan hesaplarını verdi. Şimdi "cinayet" için "haydut operasyonu" suçlamasında bulunuyor. Türkiye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Salı günü mecliste konunun gerçeklerini ortaya çıkaracağını söyledi. Suudi yetkililer başlangıçta Kaşıkçı’nın konsolosluğu ziyaret ettikleri gün terk ettiğini söylemişti fakat geçtiğimiz Cuma günü öldürüldüğünü itiraf ettiler. Pazartesi günü, Suudi Arabistan Kaşıkçı’nın öldürüldüğünü kabul ermesine rağmen Arap liderliğinin "operasyondan" haberdar olmadığını söyledi.

Dışişleri Bakanı Adel El Jubeir verdiği demeçte, "Bütün gerçekleri bulmaya ve bu cinayetten sorumlu olanları cezalandırmaya kararlıyız." açıklamasında bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal