Meksika'da Yolsuzluk Soruşturması

Meksika'da devlete ait petrol şirketine ilişkin başlatılan yolsuzluk soruşturması doğrultusunda çelik üreticisi Altos Hornos şirketinin sahibi iş adamı Alonso Ancira gözaltına alındı

29.05.2019-14:59 - (Son Güncelleme: 29.05.2019-14:53)

Meksika'da devlete ait petrol şirketi Petroleos Mexicanos (Pemex)'a ilişkin başlatılan yolsuzluk soruşturması doğrultusunda çelik üreticisi Altos Hornos şirketinin sahibi iş adamı Alonso Ancira gözaltına alındı ve şirkete ait hesaplar askıya alındı.

Federal Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, Altos Hornos'un Yönetim Kurulu Başkanı Ancira'nın, yolsuzluk soruşturması doğrultusunda İspanya'da gözaltına alındığı ve şirkete ait hesapların önlem amaçlı askıya alındığını duyurdu.

Şirketin yaptığı açıklamada "Hesapların dondurulması emsalsiz ve keyfi bir uygulamadır ve tüm yönleriyle bir hak gasbıdır" sözleri kullanıldı.

EMEX'İN ESKİ YÖNETİCİSİNE GÖZALTI İDDİASI  

Diğer yandan Sayıştayın Brezilya inşaat şirketi Odebrecht hakkında yürütülen yolsuzluk soruşturmasında şahsına ait banka hesaplarını soruşturmacılardan gizlemesi sebebiyle geçtiğimiz hafta 10 sene süreyle kamu görevinden men ettiği Pemex eski yöneticisi Emilio Lozoya'nın banka hesaplarının da askıya alındığı ve gözaltına alınacağı öne sürüldü.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal