Avrupa Birliği: Türkiye AB'den Gittikçe Uzaklaşıyor

AB'nin Genişleme Raporunda, Türkiye'nin Avrupa Birliği'nden uzaklaşmaya devam ettiği ve yeni fasıl açılmayacağı belirtildi

29.05.2019-14:43 - (Son Güncelleme: 29.05.2019-14:43)

Avrupa Birliği Genişleme Raporu açıklandı. Söz konusu raporda Türkiye'nin Avrupa Birliği'nden uzaklaşmaya devam ettiği ve yeni fasıl açılmayacağı ifade edildi.

Avrupa Birliği Genişleme Raporu açıklandı. Raporda, Türkiye ile yürütülen üyelik müzakerelerinin durma noktasına geldiği ve bu sebeple yeni bir fasıl açılmayacağı, açılan fasılların da kapatılmayacağı bildirildi.

2018'de AB Konseyi'nin oybirliğiyle aldığı kararın işaret edildiği raporda, yeni fasıl açılmaması hakkında sebeplerin hala değişmediği belirtildi ve "Türkiye, AB'den uzaklaşmaya devam ediyor" ifadesi kullanıldı.

YARGIDA "SİYASAL BASKI" İDDİASI  

Açıklanan raporda Türkiye'nin yargı sisteminde ciddi gerileme olduğu ve AB tavsiyelerinin onaylanmadığı belirtildi. Yargıçlar üzerinde siyasi baskı olduğu vurgulanan raporda, bu durumun yargı bağımsızlığına zarar verdiği iddia edildi. AB Genişleme Raporu'nda bunun yanı sıra, Türkiye'nin ifade özgürlüğü ve diğer haklar konusunda ciddi bir gerileme yaşadığı öne sürüldü. 

İSTANBUL SEÇİMLERİ

31 Mart Yerel Seçimleri'nden de bahsedilen raporda Türkiye'nin güneydoğusunda yer alan dört belediyede, belediye başkanlıklarını kazananların, adaylıkları onaylanmalarına karşın başkanlıklarının onaylanmamasına ve İstanbul'da büyükşehir belediye seçimlerinin tekaralanmasına da değinildi. İki olayın Türkiye'deki seçim sürecinin siyasi baskılardan bağımsız olmadığı noktasındaki kaygıları artırdığı ifade edildi. 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal