May'in Koltuğuna Geçebilecek En Güçlü Aday: Boris Johnson

Theresa May'in istifasından sonra yerine gelecebilecek en güçlü isim, kökeni Çankırı Kalfat'a uzanan "Ben Osmanlıyım" sözleriyle gündem olan Boris Johnson

25.05.2019-12:05 - (Son Güncelleme: 25.05.2019-11:56)

Theresa May'in istifasını açıklamasının ardından İngiliz iktidar partisinin yeni lideri olmak amacıyla adaylar çalışmalara başladı.

Muhafazakar Parti kuralları doğrultusunda lider adayları, milletvekilleri tarafından yapılan oylamada ikiye indiriliyor. Son iki adaydan biri, partinin yaklaşık 125 bin üyesinden oy alarak lider seçiliyor.

BORIS JOHNSON BİR ADIM ÖNDE GÖRÜLÜYOR  

Eski Dışişleri Bakanı Boris Johnson, May’in bırakacağı koltuk için en güçlü aday olarak geçiyor. Ülkenin AB’den ayrılması amacıyla yürütülen kampanyanın da liderleri arasında bulunan Johnson, Temmuz ayında May’in Brexit politikasını kınayarak istifasını sunmuştu.

Ülkenin AB’den gerekirse anlaşmasız bir şekilde ayrılmasını destekleyen Johnson’a en büyük destek parti tabanından geliyor. Milletvekilleri arasında şimdiye kadar yeterli desteği göremeyen Johnson’ın, partinin oyunun anketlerde dramatik oranda inmesi sebebiyle bu engelden de kurtulabileceğini belirtiliyor.

Aşırı sağcı Nigel Farage'ın kurduğu Brexit Partisi'nin anketlerde elde ettiği rağbet de Johnson'ın şansını yükseltiyor. 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal