Malezya Kralı Sultan Abdullah Kraliyet Tacını Giydi

24 Ocak'ta istifasını veren Sultan Muhammed'in yerine ülkenin yeni kralı olarak belirlenen Sultan Abdullah için tören gerçekleştirildi

30.07.2019-11:25 - (Son Güncelleme: 30.07.2019-11:20) Malezya Kralı Sultan Abdullah Kraliyet Tacını Giydi

Malezya Kralı Sultan Abdullah Riayatuddin Al-Mustafa Billah Şah, artık ülkenin yeni kralıolarak tacını giydi.

MALEZYA'NIN 16'NCI KRALI  

Sultan Abdullah, doğum gününde gerçekleştirilen kraliyet töreniyle tacını giyerek, ülkenin 16'ncı kralı oldu.

Taç giyme göreni için başkent Kuala Lumpur'daki Kraliyet Sarayı'na (Istana Negara) gelen Sultan Abdullah ve eşi Azizah Aminah Maimunah Iskandariah, Başbakan Mahathir Muhammed ve yardımcısı Wan Azizah Wan İsmail tarafından karşılandı.

Bugün 60 yaşına giren ve taç giyme töreni için doğum günü tarihini tercih eden Sultan Abdullah, törene, kralların giydiği Muskat isimli altın işlemeli siyah elbiseyi giyerek geldi. Malezya milli marşı ve selamlama töreninden sonra Sultan Abdullah, tacını giymek üzere Taht Odası'na (Balairong Seri) geçti.

HÜKÜMET KRALA SADIK KALACAK  

Sultan Abdullah, törende yaptığı konuşmada, monarşinin Malezya'da millet olma şuuru bakımından önemini vurguladı ve "Bu müessese birliğin, halkı bir araya getirmenin ve vatanseverlik ruhunu tetiklemenin temelini oluşturmaktadır." ifadesinde bulundu.

Başbakan Mahathir de seçilmiş hükümetin krala sadık kalacağı sözünü vererek, hep beraber Malezya'nın Asya kıtasında büyük bir ekonomik güç olması için uğraşacaklarını ifade etti. Toplam 700 üst düzey misafirin davet edildiği törende, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan ve Brunei Sultanı Hassanal Bolkiah da törene katılanlar arasında yer aldı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal