'Rusya Ve Türkiye, ABD Yaptırımlarından Korkmuyor'

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun, Venezuela'nın kalkınmasına katkıları için Rusya ve Türkiye'ye teşekkür etmesini değerlendiren Lidovskoy, Moskova ve Ankara’nın, Caracas ile ilişki kurma noktasında Washington’un yaptırımlarından korkmadığını söyledi

30.07.2019-11:08 - (Son Güncelleme: 30.07.2019-11:01) 'Rusya Ve Türkiye, ABD Yaptırımlarından Korkmuyor'

St. Petersburg merkezli Hugo Chavez Latin Amerika Kültür Merkezi Genel Direktörü Yegor Lidovskoy, "Halihazırda Venezuela, kendi ekonomisini güçlendirme ve yeniden inşa etme ve üretimini çeşitlendirme yönünde ciddi adımlar attı. Türkiye, Rusya, Çin, Katar ve Hindistan’ın desteği olmasaydı bu mümkün olmazdı. Ekonomiyi inşa etmek için tedarik kanallarının olması gerekiyor. Bu da büyük oranda politik irade ile ilgili. Birçok ülke, ABD’nin yaptırımları sebebiyle, Venezuela ile ilişki kurmaktan korkuyor. Önemli olan Rusya ve Türkiye’nin korkmuyor olması" sözlerini kullandı.

RUSYA VE TÜRKİYE, VENEZUELA’YA YÖNELİK TAM ABLUKA UYGULANMASINI ENGELLİYOR  

Bu yardım sayesinde Venezuela ekonomisinin yavaş yavaş kalkındığını ifade eden Rus uzman, bu konuda şu değerlendirmelerde bulundu: "Aslında Venezuela ekonomisi her zaman oldukça iyi durumdaydı, ama şimdi pek iyi durumda değil. Bunun sebebi, Venezuela’nın ekonomik yapıya, kendi üretimine sahip olmaması değil, NATO’nun muazzam baskısıdır, uygulanan ablukadır. Rusya ve Türkiye ise tam ablukanın kurulmasına izin vermiyor, Venezuela ekonomisine kalkınma kanallarını sağlıyor ve Venezuela ekonomisi yavaş yavaş canlanıyor. Evet, sorunlar devam ediyor ama eğilim olumlu, ilk kez enflasyon çift rakamlı oldu, eskiden olduğu gibi aylık yüzde 100’den fazla değil. Ekonomi yavaş ama tutarlı olarak kriz öncesi duruma geri dönüyor."

Rusya ve Türkiye’nin iyi düşünülmüş ve tartılı ekonomi modellerine sahip olduğunu, Venezuela’nın da bu modelleri alarak kendi koşullarına uygun bir şekilde adapte edebileceğini belirten Lidovskoy, şu şekilde devam etti:

"Türk ve Rus uzmanlar, politik bağımsızlık koruyarak ekonomiyi oldukça yüksek seviyede koruyabildi. Onlar, Venezuela ekonomisinin daha güçlü olması için büyük katkıda bulunabilir. Böyle bir destek olmasa, ABD’nin yaptırımları ışığında Venezuela’nın durumu çok ağır olur. Eğer Rusya, Türkiye, Venezuela, Çin, Hindistan ortaklaşa çalışarak ortak pazar, ortak ekonomik tabanı oluştururlarsa bu, yaptırımların etkisiz olduğunu ve Venezuela’nın yaptırım baskısından kurtulabileceğini gösterir."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal