Macron'un Yeni Reformu Sarı Yeleklileri Tatmin Etmedi

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ülkede aylardır eylem yapmakta olan protestocuların taleplerine yanıt vermek amacıyla ‘reform paketini’ açıkladı.

26.04.2019-12:38 - (Son Güncelleme: 26.04.2019-12:17) Macron'un Yeni Reformu Sarı Yeleklileri Tatmin Etmedi

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ülkede aylardır eylem yapmakta olan protestocuların taleplerine yanıt vermek amacıyla ‘reform paketini’ açıkladı. “Daha çok çalışmamız gerekir” ifadesinde bulunan Macron çalışanların ödedikleri gelir vergisinde indirim, emekli maaşlarında artış ve kamu hizmetlerinde ‘reform sözü’ verdi. Fakat bazı temel talepleri karşılanmayan muhalefet ve Sarı Yelekler, verilen sözlerden memnun olmadı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, aylardır süren Sarı Yelekler protestolarından sonra düzenlenen 5ulusal büyük tartışma toplantılarının sonucunda hazırlanan yeni programı Elysee Sarayı’nda gerçekleştirdiği basın toplantısıyla açıkladı.

Halkın demokrasi ve adalet talebinin farkında olduklarını belirten Macron, dört başlık altından reform yapacaklarını açıkladı.

Macron, çalışanların ödedikleri gelir vergisinde indirim, emekli maaşlarında zam ve kamu hizmetlerinde ise reform sözü verdi.

KAMU HARCAMALARI AZALTILACAK

Macron, Sarı Yelekler’in en çok talep ettiği ‘vergi adaleti’ meselesinde, orta sınıftan alınan gelir vergisini 5 milyar euro kadar azaltacaklarını, ücreti 2 bin euronun altında olan emekli ücretlerinin de enflasyona endeksleneceğini belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal