ABD Kongresi'ne Sunulan Rapor F-35 Projesindeki Sorunları Ortaya Çıkardı

ABD Hükümet Sorumluluklar Ofisi, parçalarda uyuşmazlık, tamiratta uzun gecikmeler ve gerekli parçaların tedarik edilememesi gibi türlü nedenlerden sebep F-35 savaş uçaklarının planlanandan çok daha az test uçuşu gerçekleştirebildiklerini ortaya çıkardı.

26.04.2019-12:15 - (Son Güncelleme: 26.04.2019-12:04) ABD Kongresi'ne Sunulan Rapor F-35 Projesindeki Sorunları Ortaya Çıkardı

ABD Hükümet Sorumluluklar Ofisi (GAO), parçalarda uyuşmazlık, tamiratta gezikmeler ve gerekli parçaların sağlananaması gibi türlü sorunlardan dolayı F-35 savaş uçaklarının planlanandan çok daha az test uçuşu gerçekleştirdiklerini açıkladı. 

F-35 projesine ilişkin Kongreye bağımsız bir rapor hazırlayan ABD Hükümet Sorumluluklar Ofisi, 81 sayfalık raporunu kendi resmi internet sitesinde paylaştı.

Söz konusu raporda, "ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), 1 trilyon doları aşan maliyetiyle ülkenin en pahalı silah sistemi olan F-35 gelişmiş savaş uçaklarındaki tedarik zinciri sorunlarını çözmeli" sözleri aktarıldı.

F-35'lerin yaklaşık 800 parçasını üreten Türkiye'nin F-35 programındaki geleceğinin tartışıldığı bir zamanda yayınlanan GAO raporu, programdaki yedek parça ve tedarik problemlerini açığa çıkardı.

‘TEST UÇUŞLARININ YÜZDE 30'UNU YAPAMADI’

F-35'lerin yüzde 60'lık beklentiye karşın tüm görevleri güvenli bir şekilde yerine getirme oranının yüzde 27'de kaldığı bildirilen raporda, "F-35 uçakları bir savaş uçağından beklenen performansın gerisinde. Çoklu görevleri yapamıyor ya da gerektiği kadar uçamıyor" sözleri kullanıldı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal