Macron'dan Polisin Şiddet Uyguladığı 73 Yaşındaki Kadına: Aklını Başına Al

Fransa'da devam eden Sarı Yelekliler eyleminde polis müdehalesi sonrası kanlar içinde kalan 73 yaşındaki kadına Macron, "Aklını başına al" diyerek tepki gösterdi.

25.03.2019-17:30 - (Son Güncelleme: 25.03.2019-17:20) Macron'dan Polisin Şiddet Uyguladığı 73 Yaşındaki Kadına: Aklını Başına Al

Fransa'nın Nice kentinde süren Sarı Yelekliler eyleminde Fransız polisinin şiddetli müdehaleleri artarak devam ediyor. Cumhurbaşkanı Macron'un polisin kanlar içinde bıraktığı 73 yaşındaki eylemciye söyledikleri ise çülke kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

Fransa'da geçen cumartesi Sarı Yelekler protestolarının 19. ayağı gerçekleştirildi. Emmanuel Macron yönetiminin protestoları bastırmaya yönelik bir dizi kararının ardından Nice kentindeki barışçı yürüyüş düzenleyenler bile polisin müdehalesine maruz kaldı.

Bu sırada 73 yaşındaki bir kadının başından ağır yaralanması kamuoyunda şok etkisi yaratmıştı. 73 yaşındaki eylemciye Macron'dan "aklını başına al" mesajı geldi.

"SORUMSUZCA DAVRANDI"

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise pazartesi günü Nice Matin'de yayımlanan röportajında, 73 yaşındaki kadın aktivistin 'sorumsuzca davrandığını' söyledi.

'Kırılgan kişilerin yasaklı ilan edilen yerlerdeki eylemlere katılmaması, kendilerini bu hallere düşürmemesi gerektiğini' savunan Macron "Onun hızla iyileşmesini ve belki bir tür bilgelik kazanmasını diliyorum" dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal